Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

'Te weinig capaciteit rampenzenders'

Toegevoegd: 08-02-2011, 12.03 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Regionale omroepen zoals Omroep Zeeland moeten hun internetcapaciteit bundelen om zo bij grote calamiteiten ook op internet als rampenzender te kunnen fungeren. Dat heeft de directeur van de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS) gezegd.

Tijdens diverse grote incidenten, zoals de chemiebrand in Moerdijk en een salpeterzuurlekkage in het Friese Dronrijp gingen de websites van de regionale zenders plat. Wettelijk is alleen de radio aangewezen als rampenzender. Daarom wordt nu niet geinvesteerd in systemen waarbij de websites van de zenders ook bij extreme drukte bereikbaar kunnen blijven. De omroepen willen deze situatie echter veranderen. ROOS vindt dat het medium radio bij rampen niet toereikend is en dat internet en televisie ook moeten worden benut om burgers te informeren.


Binnenkort volgen nieuwe gesprekken met het ministerie van Binnenlandse Zaken om te kijken of er meer middelen beschikbaar moeten komen om de situatie op te lossen. Zo zou bijvoorbeeld geïnvesteerd kunnen worden in een systeem dat capaciteit van de ene omroep overdraagt aan een andere als er sprake is van een incident in het uitzendgebied van de laatste.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (9-2-2011 om 11:07)
Het zal wel vergeten zijn maar om een vergunning te verkrijgen om te mogen uitzenden was het een pre om aan te tonen dat de zender als rampenzender kan functioneren. Maar tot nog toe draait men met het idee van rampenzender
Jaap den hollander (8-2-2011 om 16:38)
Hier is het terugkerend item niet het geld, maar communicatie tussen de verschillende instanties ( koningkrijkjes). hoop erop dat een ramp niet plaatsvindt in een weekend en zorg voor jezelf. je zult altijd op jezelf zijn aangewezen!
Cookie-instellingen beheren