Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Rijontzegging na ongeluk

Toegevoegd: 09-02-2011, 19.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag een vijftigjarige man uit Borssele een boete van 500 euro en een voorwaardelijk rijontzegging van drie maanden opgelegd. Tegen de man was veertig uur taakstraf en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden geëist.

De man parkeerde op 27 juni zijn auto en opende - zonder kennelijk goed te hebben gekeken - het portier, met als gevolg dat er een auto tegenaan reed. In een schrikreactie gaf de bestuurster een ruk aan het stuur en botste tegen een fietsster die aan de andere kant van de weg reed.


De fietsster raakte zwaar gewond aan haar been.

Zie ook:
- Vrouw gewond bij ongeluk Ovezande (27-06-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (12-2-2011 om 17:59)
@ MotorMario: Sorry, was ff 10 jaar mis; ik rij sinds 1974 auto.Ik wil er nog aan toevoegen dat een beetje meer tolerantie van verkeersdeelnemers naar elkaar toe zeer zekerzal bijdragen tot de veiligheid op de weg. Ik (en ik begrijp jij ook) doen in ieder geval ons best. Nou de rest nog.
Mar (12-2-2011 om 15:55)
@MotorMario: Oke, ik snap je punt.Maar het aantal eerste categorie neemt gewoon schrikbarend toe; en met een arrogantie waar je U tegen zegt! Dat vind ik zorgwekkend. Ik rij al sinds 1964 en nog nooit schade of letsel veroorzaakt. Maar ik zie een mentaliteitsverandering die niet gezond is op de weg
MotorMario (12-2-2011 om 11:32)
@Mar: ik wil juist aandacht vestigen op de tweede categorie omdat de momenten van onoplettendheid veel talrijker zijn dan moedwillige stomme acties en door veel mensen schouderophalend worden afgedaan. Rij al sinds 1979 en doe mijn best geen fouten te maken die anderen letsel of schade berokkenen.
Mar (12-2-2011 om 09:17)
@ MotorMario: Ik schreef "duidelijk een ongeluk", ja. Als je dan verder leest, zie je dat ik een nuance aanbreng tussen bv. moedwillig gaan racen of driften, en een moment van onoplettendheid. Dat zijn 2 verschillende dingen. En wat betreft de eerste categorie; ook ik maak me daar zorgen over!
MotorMario (11-2-2011 om 17:00)
@Mar. Je bevestigt mijn vooroordeel. Jij schreef dat het 'duidelijk een ongeluk' was. Alsof dat uit de lucht komt vallen. Natuurlijk zijn er sporadisch technische en andere oorzaken maar ik maak me zorgen om de onverschilligheid van andere weggebruikers die hun verantwoordelijkheid afschuiven.
Rens (11-2-2011 om 12:44)
@motormario jij moet wel een hele nette oplettende bestuurder zijn die nooit wat heeft nog nooit wat gehad heeft en ook zeker zijn van je zaak dat je nooit een ongeluk krijgt. er staat hier overduidelijk maar 1 domme reactie tussen en dat is duidelijk die van jezelf jongen.
Cookie-instellingen beheren