Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 31 km

Grote zoekactie Zeelandbrug

Toegevoegd: 10-02-2011, 11.20 uur - Update: 10-02-2011, 12.08 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Rondom de Zeelandbrug tussen Colijnsplaat en Zierikzee wordt momenteel een grote zoekactie gehouden.

Rond 09.15 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een persoon van de Zeelandbrug was gesprongen. Door een getuige werd gezien dat een auto ongeveer halverwege de brug stopte, de bestuurder hiervan uitstapte en van de brug sprong. De getuige zag dat de drenkeling is meegevoerd met de stroom in de richting van de Oosterscheldekering.


Meteen na de melding zijn verschillende hulpverleningsinstanties uitgerukt en ingezet waaronder de brandweer, het kustwachtcentrum en de politie. Duikers van de brandweer zijn wel opgeroepen, maar hebben niet in het water gezocht. Ook de Seaking-helikopter is vanaf de vliegbasis Koksijde in België opgestegen op te zoeken.

De Rotterdamse traumahelikopter werd ook opgeroepen, maar is niet ingezet. Verder boden een viertal lokale schepen van o.a. een bergingsbedrijf en Rijkswaterstaat hun hulp aan. Door het Kustwachtcentrum is een zoekgebied uitgezet en de genoemde schepen en de helikopter zoeken dit gebied momenteel af.

De Zeelandburg is was lange tijd afgesloten voor het verkeer. Rond 11.20 uur is de brug weer vrijgegeven. De technische recherche heeft onderzoek gedaan op de brug. De politie heeft ook de auto veilig gesteld. Het voertuig is weggesleept. De politie te water coördineert de zoekactie.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiele Twitteraccount: http://twitter.com/hvzeeland 


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Slk (10-2-2011 om 20:20)
Heel erg wat er is gebeurd maar waarom zolang door blijven zoeken met zoveel mensen en schepen en helicopter deze persoon heeft bij deze temperaturen geen schijn van kans hooguit 5 minuten
VdVonck (10-2-2011 om 19:07)
De reactie van Normaal doen is wel iets overdreven. Het moge duidelijk zijn dat dit geen ongeluk is, gezien wat de getuige verteld heeft aan de hulpdiensten. Het blijft gewoon verschrikkelijk voor de nabestaanden. Hoop echter wel dat de toedracht hen bekend is, dat geeft rust (spreek uit ervaring)
Anoniem (10-2-2011 om 18:24)
Ik hoorde vanochtend van een bekende die het heeft zien gebeuren. Die auto voor hem stopte en sprong zo de Zeelandbrug af. Erg voor de nabestaande en de mensen die het gezien hebben en voor de familie.
Toos (10-2-2011 om 16:45)
Vreselijk voor de nabestaanden maar zeker ook voor degene die dit allemaal gezien en meegemaakt hebben!! Sterkte voor iedereen
Pceend (10-2-2011 om 16:32)
Ik hoorde het vanmorgen ik betreur het dat er weer eeen gespongen is mijn gedachten gaat uit na de nabestaande het is afschuwelijk
Vandaag (10-2-2011 om 16:30)
Wat erg allemaal. Ook dat ze de persoon in kwestie niet hebben kunnen vinden. Grote kans dat deze persoon ergens aanspoelt en zal worden gevonden en dat is geen pretje... Sterkte voor iedereen die ermee te maken heeft en/of heeft gehad.
Cookie-instellingen beheren