Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Negentig dagen cel voor drugsbezit

Toegevoegd: 10-02-2011, 19.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geen celstraf van 22 maanden zoals de officier van justitie had geeist, maar een gevangenisstraf van negentig dagen waarvan de helft voorwaardelijk. Die straf kreeg donderdag in Middelburg een 35-jarige inwoner van Middelburg opgelegd.

De man werd ervan verdacht in de periode november 2008 tot en met midden juli vorig jaar in Vlissingen te hebben gedeald. Ook moest hij zich verantwoorden omdat hij zijn ex-vriendin een trap had verkocht en er 41,5 gram cocaïne bij hem thuis was aangetroffen. De gevonden cocaïne had zijn ex daar zelf neergelegd om hem een hak te zetten, zo had zij later zelf verklaard.


In tegenstelling tot de officier van justitie achtte de rechtbank het dealen niet bewezen, werd de mishandeling van zijn vriendin aangemerkt als noodweer omdat zij hem met een plank te lijf was gegaan. Wel bewezen vond de rechtbank het aanwezig hebben van 41,5 gram cocaïne. Daarvan vond de rechtbank dat hij het goedje niet had moeten bewaren, maar bij de politie had moeten inleveren.
 
Zie ook:
- Officier wil man 22 maanden cel in (27-01-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (11-2-2011 om 12:27)
En hoe kwam zij aan de cocaïne?
KAREL (11-2-2011 om 04:52)
90 dagen lachertje over 6 weken loopt hij weer vrij rond om het volgende gezin met een leuke dochter te ontwrichten. Misdadigers worden in Nederland en België beschermd, kijk maar naar Dutroux.
Cookie-instellingen beheren