Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM wil overvallers zes jaar in cel

Toegevoegd: 10-02-2011, 19.27 uur
Door: Roland de Jong

BROUWERSHAVEN - Tegen drie Chinezen, die ervan worden verdacht op 27 augustus een overval te hebben gepleegd op een Chinees restaurant aan de Markt in Brouwershaven is elk een gevangenisstraf van zes jaar geëist.

Bij die overval, waarbij een vuurwapen, een stroomstootwapen en een boksbeugel werden gebruikt, werden de eigenaar, zijn vrouw en personeel bedreigd. De slachtoffers werden geboeid en mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam, was de overval nog bezig en sloegen de mannen op de vlucht.

De buit bestond onder meer uit 4.000 euro, 5.000 Singapore dollars (een kleine 2.900 euro), een horloge en een sieraad. Mede dank zij een politiehond kon het trio snel worden aangehouden. De politiehond zette namelijk zijn tanden in een 28-jarige Chinees die zich in de bosjes had verstopt. Kort daarna werd een 35-jarige Chinees ontdekt die zich in een kliko-bak had verschanst. De derde Chinees (36) verbleef in een dakgoot.

Twee van de drie Chinezen zeggen niets met de overval te maken te hebben gehad. De derde zegt dat hij wel in het restaurant is geweest, maar dat hij geen geweld heeft gebruikt en ook niets heeft gezien. Als reden voor hun vlucht voor de politie gaven ze aan angst te hebben gehad om opgepakt te worden omdat ze in de illegaliteit verbleven.

Zie ook:
- Arrestaties bij overval restaurant (27-08-2010)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (11-2-2011 om 08:56)
Een detail wordt hier niet genoemd; de chinesen waren iligaal in Nederland! Dit maakt de 'straf' meer een cadeau voor deze mannen.
Mar (10-2-2011 om 21:07)
Kunnen we aub eens beginnen met alle illegalen(het woord spreekt toch voor zich) terugsturen MET een inreisverbod voor Nederland op zak? DAT zou pas een staaltje van wetshandhaving zijn!
VdVonck (10-2-2011 om 20:48)
Belachelijke straffen! Deze gasten krijgen nog meer dan de gemiddelde pedofiel! Onbegrijpelijk!