Weerbericht:
Een enkele bui, vanavond geleidelijk meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie waarschuwt voor oplichters

Toegevoegd: 11-02-2011, 10.18 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) waarschuwt voor de aanwezigheid van nepgoudverkopers. Zij zijn zowel langs de autosnelwegen als daarbuiten weer actief met hun agressieve verkooppraktijken. De nepgoudverkopers zijn zeer mobiel en vooral actief in het zuiden en westen van het land.

De nepgoudverkopers hanteren verschillende manieren om mensen geld afhandig te maken. Ze wenken naar bestuurders en geven de indruk dat ze pech hebben. Ze stoppen daarbij niet alleen op parkeerplaatsen en tankstations, maar ook op op- en afritten en vluchtstroken. Ook tijdens het rijden proberen zij de aandacht te trekken en mensen te laten stoppen.

In eerste instantie komen ze met een zielig verhaal, ondersteund met een gebroken creditcard of betaalpas, dat ze geen brandstof meer hebben en op weg zijn naar zieke familie. Als er geld gegeven wordt geven ze daarvoor in ruil nepgouden sieraden. Als men niet snel genoeg met geld over de brug komt gaan ze vaak intimiderend te werk en proberen ze onder dwang de nepgouden sieraden te verkopen.

Als u benaderd wordt door dit soort ‘goudverkopers’ dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie via 112 en probeer zoveel mogelijk vast te stellen welke personen de (verkoop) handelingen verrichten. Probeer een duidelijk signalement van de personen op te nemen en noteer de kentekens van de voertuigen waarmee zij zich verplaatsen.  Komt u er later achter dat u bent opgelicht bel dan 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (12-2-2011 om 15:36)
@ Marja: kennismaken met jouw handel???? Wat is dat dan voor handel???
Fred (12-2-2011 om 08:40)
Laat de politie eens op de loer gaan liggen om deze criminelen te pakken, in plaats van op iedere hoek staan te kijken of ze iemand kunnen bekeuren
Marja (11-2-2011 om 14:58)
Hier nog iemand de eerst volgende keer dat het mij weer overkomst laat ik ze kennismaken met mijn handel ik ben er van overtuigd dat ze het dan echt niet meer doen de eerste klap is een daalder waard
Terneuzenaar (11-2-2011 om 13:53)
Waarom gaat de politie niet een hele dag heen en weer rijden op de desbetreffende plek/plaats? Ze zijn zelf in het bezit van undercover auto's toch? Waarom zou je mensen onnodig aan het risico blootstellen om geintimideerd en misschien zelfs afgeperst te worden?
Goghiej (11-2-2011 om 13:47)
Lol.. zulke dingen los ik liever zelf op, politie hebben we niets aan XD
Bewoner Zeeland (11-2-2011 om 13:24)
@Rob Niks nieuws hier ook meegemaakt politie gebeld komen zien en gaan bij 2 overtredingen. Hadden zeker geen zin in papier werk. En voor die goudmafkezen pas maar op of je kan je eigen gouden tanden gaan verkopen !!!