Weerbericht:
Zwaar bewolkt en regen, vannacht tijdelijk droger. Morgen regenachtig.
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in kapperszaak Vlissingen

Toegevoegd: 24-10-2003, 22.47 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - In Vlissingen heeft een vanavond een grote brand gewoed in een kapperszaak.

Op de eerste en tweede verdieping van een pand aan het Bellamypark brak rond 17:00 uur brand uit. De tankautospuit 4531 en de hoogwerker 4551 van Vlissingen werden meteen na de eerste melding gealarmeerd. Omdat de melding net voor 17.00 uur binnenkwam ging ook de dagdienst/beroeps uit Middelburg met de tankautospuit 4530 en de ladderwagen 4550 richting de brand.

Al snel gaven meerdere omstanders door aan de alarmcentrale door dat er inmiddels een uitslaande brand woedde en dat er veel rook vrijkwam. Ook de politie die zich ten tijde van het uitbreken van de brand al in het centrum van de stad bevond gaf door dat grote inzet van de brandweer noodzakelijk was.

Men gaf toen al snel het sein 'middelbrand'. Daarop rukte ook de tankautospuit 4541 uit. Toen de Officier van Dienst ter plaatse was gaf deze al snel het sein 'grote brand', hij gaf echter wel aan dat extra materieel niet nodig was.

Omdat in het begin niet duidelijk was of er zich nog slachtoffers in het pand bevonden werd ook de ambulance 7327 gealarmeerd en richting de brand gestuurd, gelukkig deden er zich geen persoonlijke ongevallen voor. Het nablussen nam nog ongeveer een uur in beslag.

De brand ontstond waarschijn door oververhitting van computerapparatuur. Het kantoor brandde geheel uit, in het winkelpand ontstond veel waterschade. Tijdens de brand brak een man, medewerker van het winkelpand die wilde kijken of er nog iets te redden was, door de afzetting en liep het pand in. Door de brandweer werd hij uit het pand gehaald. De man, die niet gewond raakte, werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal omdat hij het bevel van de politie om niet naar binnen te gaan, niet opvolgde.

Het verkeer werd ten tijde door politie en stadswachten omgeleid, al snel stond er een flinke file, de brand trok veel bekijks, wat het geheel nog wat onoverzichtelijker maakte.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750