Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerkorps Sluis druk met wateroverlast

Toegevoegd: 04-05-2005, 18.48 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

SLUIS - Door de hevige regenval van dinsdagochtend is de brandweer in de gemeente Sluis enkele malen uitgerukt voor meldingen van wateroverlast.

Rond tien voor acht dinsdagochtend werd de Officier Van Dienst 5595 van het brandweerkorps Sluis opgepiept om even telefonisch contact op te nemen met de Zeeuwse alarmcentrale. Via P2000 was inmiddels mee te lezen dat het ging om een melding aan de Nieuwstraat in Sluis.

Enkele minuten later volgde een alarmering voor de blusgroep van Oostburg om water weg te pompen uit de Nieuwstraat in Sluis. Rond kwart over acht volgde een tweede melding van wateroverlast in Zeeuws-Vlaanderen: bij een woning aan de Deltahoek in Breskens was eveneens sprake van overlast ten gevolge van de hevige regenval. Voor deze melding werd de blusgroep van Breskens opgepiept.

Deze rukte uit met de tankautospuit 5531. Ook de Officier Van Dienst 5595 werd opgepiept voor deze inzet. Of de Officier Van Dienst ook ter plaatse is geweest, is bij ons niet bekend. Rond vijf over half negen werd de blusgroep van de brandweerkazerne in Aardenburg eveneens opgepiept voor een hulpverlening.

Bij een pand aan de Draaibrug in Aardenburg was ook sprake van wateroverlast. De brandweer van Aardenburg rukte uit met de tankautospuit 5535. Voor zover bekend is door de wateroverlast geen noemenswaardige schade ontstaan.

Overigens hadden ook diverse toeristen die Zeeland bezochten overlast van het water: diverse campings in de provincie kwamen (deels) blank te staan door de plotselinge regenval.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren