Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Hardrijdende Belg met drugs schopt agent

Toegevoegd: 15-02-2011, 15.08 uur
Door: Roland de Jong
SCHOONDIJKE - Vannacht heeft de politie een 23-jarige man uit Brugge (B) aangehouden. Hij bleek erg agressief.


De man reed omstreeks 00.30 uur met hoge snelheid over de N61 in een personenauto. De agenten zagen de man rijden, hebben hun auto gekeerd en zijn achter de andere auto aangegaan. Even later hadden ze de auto genaderd en gaven zij een stopteken.

De bestuurder stopte de auto en de agenten zijn naar hem toegelopen voor een gesprek. De agenten vroegen de man of hij zijn identiteitskaart of rijbewijs wilde tonen, maar dit bleek de man niet bij zich te hebben.

Tijdens de conversatie roken de agenten een sterke hennepgeur. Zij vorderden de uitlevering van alle aanwezige drugs en de Belg overhandigde hen een gripzakje met wiet. De bijrijdster, een 28-jarige vrouw uit Brugge, toonde haar identiteitskaart wel aan de agenten. Toen bleek dat er nog een boete voor haar openstond.

Omdat zij die boete niet kon betalen en de auto op haar naam stond, is de auto buiten gebruik gesteld. Hierom werd de man zo kwaad dat hij steeds probeerde weg te lopen en er geen normaal gesprek meer met hem te voeren was.

De Belg is hierop aangehouden voor de uitvoer van softdrugs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De Belg pleegde erg veel verzet bij zijn aanhouding en schopte zelfs één van de agenten. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar nu nog vast. Bij het verifiëren van zijn gegevens bleek dat er ook voor hem nog een boete openstond.

De auto van de Belgen is overgebracht naar het politiebureau en mag pas weer aan de verdachte meegegeven worden als alle boetes zijn betaald. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 700 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (17-2-2011 om 07:44)
Kijk Marja.....en daarom zul JIJ het nooit ver schoppen bij de politie.... Het was trouwens 700 euro.
Marja (16-2-2011 om 19:39)
Laat die suffe belgen maar het dubbele betalen van die 7000 euries stelletje asociale patatvreters die agenten hadden gewoon eens flink terug moeten meppen ze hebben de middelen er voor,en het was donker,dus wat let je? pure zelfverdediging toch?
Frans (16-2-2011 om 17:09)
@E. Beleart, wat is dat nou voor stom verhaal. De man is toch aangehouden? Je kunt moeilijk direct iemand zodanig verlammen dat hij niet meer kan schoppen.
Tja (16-2-2011 om 14:53)
Eeerlijk is eerlijk in Belgie had deze man waarschijnlijk niet zo'n grote mond. Knuppelen ze je meteen neer. Maar al die moeite voor een beetje wiet . Kom op zeg. Voor een btje plant..? Dieven verkrachters enzo..moet eerst gepakt worden.Zo dien je het volk, ik heb geen last van blowende belgen.peace
Sander (16-2-2011 om 09:40)
Het probleem is gewoon de politie mag nog zo weinig anders worden ze zelf aangeklaagd...
Dorpsbewoner (16-2-2011 om 08:26)
Rby...even goed lezen voor je iets schrijft! Als die man normaal had gedaan had hij een bekeuring gehad voor het wietbezit. Door zijn achterlijke gedrag werd er nog meer ontdekt: gevolg 'Torentijd' en eerst betalen! Goed gedaan oom agent!!! aanpakken zulke mafkezen!
Cookie-instellingen beheren