Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Onrust in Souburg door jongens met speelgoedpistool

Toegevoegd: 04-05-2005, 18.48 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
OOST-SOUBURG - Echt grote paniek ontstond er niet, maar enige onrust was er wel. Bij de Zeeuwse politie kwamen dinsdag enkele meldingen van voorbijgangers binnen dat er twee jongens met een pistool stonden te zwaaien in Oost-Souburg.


Rond kwart voor zes 's avonds wist een getuige te melden dat twee jongens van rond de dertien jaar oud met een pistool stonden op de Kromwegesingel. De politie ging daarom ter plaatse en trof ter plaatse twee jongens aan. De jongens waren veertien en dertien jaar oud, en kwamen beiden uit Oost-Souburg. Uit een kort onderzoek van de politie bleek dat het om een speelgoedpistool ging.

Omdat het speelgoedpistool er nogal realistisch uitzag werden de jongens en het pistool meegenomen naar het politiebureau. Daar werden de jongens verhoord. Om verdere problemen te voorkomen is het speelgoedpistool door de politie in beslag genomen.

In Nederland is het overigens verboden om een aan een echt wapen lijkend speelgoedpistool in bezit te hebben. Tegen de twee Souburgse jongens wordt daarom ook proces verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren