Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
90 files van totaal 364 km

Grote brand in loods Goes

Toegevoegd: 15-02-2011, 18.20 uur - Update: 15-02-2011, 20.29 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is dinsdag aan het einde van de middag een grote brand uitgebroken in een loods aan de Houtkade. Het vuur was rond 19.40 uur onder controle.


De brand brak rond 17.50 uur uit. Inmiddels zijn diverse brandweerwagens, waaronder drie blusauto's en een ladderwagen ingezet. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er opgeschaald vanwege diverse meldingen dat de brand uitslaand zou zijn. De loods moet als verloren worden beschouwd. In de loods werd gewerkt aan het opknappen van bootjes

Nijverheidscentrum
In de loods stonden volgens de woordvoerder boten opgeslagen. De brand zou woedden bij het Gemeentelijk Nijverheidscentrum, een reïntegratiebedrijf. Volgens de gemeente Goes gaat het eigenlijk om een diagnosecentrum. Gedurende zes weken wordt bekeken welke vaardigheden iemand bezit die bij de gemeente een bijstandsuitkering heeft aangevraagd. Doel is om te voorkomen dat werklozen in de bijstand terecht komen en dat zij zo snel mogelijk weer een baan vinden. De brand doet erg denken aan die bij de sociale werkplaats De Betho, begin januari en eveneens in Goes.

Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. Voor de zekerheid staat een ambulance stand-by. Bij de brand komt veel rook vrij. De rookkolom is zichtbaar vanaf de snelweg A58. De brandweer richt zich op het behouden van omliggende panden. De loods zelf is volledig uitgebrand.

Metingen
Het toegestroomde publiek wordt op honderden meters afstand van de brand gehouden. Volgens de politie was er sprake van extreem ontploffingsgevaar en was het dak van de brandende loods gemaakt van asbestplaten. De Houtkade en de Kattendijksedijk zijn door de politie afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.

Er werd ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen ingezet. Rond 18.45 uur is ook de Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD) uit Nieuwdorp opgeroepen. Dit brandweerteam is ter plekke metingen aan het doen. "Rook is nooit gezond, maar de meetapparatuur van de brandweer heeft geen gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten", zo meldt de gemeente. 

Sporters
De brandweer meldt (19.15 uur) dat langdurig buiten sporten op sportpark Het Schenge wordt ontraden vanwege de rookontwikkeling. Zodoende wordt nu voor opvang gezorgd in de kantine.

Telefoonnummers
De gemeente Goes heeft vanavond rond 19.30 uur een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen in verband met de grote brand. Als u vragen heeft over de brand kunt u bellen naar 0113-249616.

De deelnemers van het Nijverheidscentrum worden woensdag 16 februari om 8.00 uur verwacht in het café van Sportpunt Zeeland aan de Zwembadweg. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over de gevolgen van de brand in het Nijverheidscentrum. Deelnemers van het centrum kunnen bij vragen bellen met 06-51797722.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiele Twitteraccount:
http://twitter.com/hvzeeland 


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (18-2-2011 om 11:01)
Nou ja, Bezorgde Zeeuw, is het nou zo moeilijk om toe te geven dat je er ff naast zat? In de tekst is nergens sprake van slachtoffers; geen menselijke en ook geen dierlijke....Dus?
Bezorgde Zeeuw (18-2-2011 om 08:46)
@ Anna Een bericht half lezen? Je kleed je 's ochtends toch ook niet maar half aan voordat je de deur uitgaat? Over andere levende wezens wordt maar gedacht van ach: het zijn maar dieren. Jammer. Zie ook de reactie van @ Gianna. Ik krijg het idee dat ik een beetje in het ootje genomen word.
Anna (17-2-2011 om 18:55)
@ bezorgde zeeuw Wil best medeleven tonen waar dat op zijn plaats is maar leek mij er meer op dat u het bericht maar half gelezen had en maar iets riep. Maak het niet erger dan het al is zou ik zeggen! Als u weet dat er nabestaanden zijn van deze brand wil ik ze wel een bloemetje sturen hoor, ok?;)
Gianna (17-2-2011 om 13:29)
@Bezorgde Zeeuw: begrip voor de nabestaanden van de omgekomen dieren bedoel je?? Overdrijf je niet een beetje in je reactie op Anna?
Bezorgde Zeeuw (17-2-2011 om 11:30)
@ Anna... Kennelijk ben jij geen dierenvriend. Buitenom menselijk leed, wat hier schijnbaar voorlopig (gelukkig) bespaard is gebleven, laten ook vaak dierlijke medebewoners van onze planeet het leven bij dit soort gebeurtenissen. Een beetje begrip aub!! Je bericht komt vrij emotieloos over...
Inwoner goes (17-2-2011 om 10:23)
Het is idd opvallend dat deze gebouwen af zijn gebrand (nijverheidscentrum,betho en oude boederij)er is toch een nieuwe wijk en nieuw bouw gepland op deze locaties ? en over de conclusies uit onderzoeken naar de brand hoor je niks ?
Cookie-instellingen beheren