Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Opruimen asbest brand gestart

Toegevoegd: 16-02-2011, 09.29 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Op de Houtkade in Goes is een gespecialiseerd bedrijf vanochtend begonnen met het verwijderen van de vrijgekomen asbest.

Gisteren ontstond rond 17.50 uur een grote brand bij het gemeentelijk Nijverheidscentrum. Een loods brandde volledig uit. Het dak hiervan was gemaakt van asbest en de deeltjes zijn in de omgeving neergedaald. De helft van de asbestdeeltjes ligt op het terrein van het Nijverheidscentrume en de andere helft ligt op het terrein van Haringman.


Een bedrijf uit Heinkenszand is ingeschakeld voor het opruimen van de asbest. Volgens de gemeente Goes gaat het om zogeheten witte asbest, de minst schadelijke vorm van asbest.

Zie ook:
- Grote brand in loods Goes (15-02-2011)


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Freek-willem (16-2-2011 om 23:45)
Wel mooi zodra het iets van de gemeente is zou je met deze witte deeltjes sochtends je brood kunnen smeren en geen kwaad kunnen.. en zodra je schuurtje af zou branden met asbest golfplaten zou heeel goes gevaar lopen..
Scholier (16-2-2011 om 20:56)
@Stefan Het is niet verplicht asbest te verwijderen, vaak is het zelfs beter om het te laten zitten zodat er geen gevaarlijke deeltjes kunnen vrijkomen bij het saneren.
Fransiscus (16-2-2011 om 20:06)
Stefan, het is onzin dat van een schuurtje met een asbestdakkie het dakkie eraf moet van de gemeente. Het eraf halen moet wel aan eisen voldoen.
P (16-2-2011 om 17:28)
@stefan Het is nooit verplicht (ook niet voor burgers!) om asbest te verwijderen, alleen! als het gevaar op leverd dus na brand of stormschade. en als de gemeente van al hun gebouwen hun asbest haald, kost dit miljoenen en dan klagen jullie weer net zo hard.
Ikjuh! (16-2-2011 om 11:46)
Triest,triest! wat gebeuren er toch raare dingen!!
Stefan (16-2-2011 om 11:03)
Hier snap ik niks van een gemeentelijk gebouw met asbest als je een schuurtje hebt met een dakje van asbest van een paar vierkante meters dan moet het eraf want het is zo gevaarlijk en hierzo???????? DAT DIT NOG KAN MAAR JA GEMEENTE.
Cookie-instellingen beheren