Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 400 km

Mogelijk misbruik op basisschool

Toegevoegd: 17-02-2011, 14.41 uur - Update: 17-02-2011, 20.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie doet onderzoek naar vermeend seksueel misbruik door de directeur van de Middelburgse basisschool Cypressenhof. Dat is vanmiddag bekend geworden. De zaak wordt bevestigd door politiewoordvoerster Mirja Vis.

Volgens Vis is bij de politie een melding binnengekomen van een oud-leerling. De school spreekt zelf van een aangifte. De beide organisaties spreken elkaar dus tegen. Hoe de zaak in elkaar steekt is niet duidelijk. Politiewoordvoerster Mirja Vis laat weten dat "vanavond een toelichting wordt gegeven".


Het zou gaan om een voorval dat zo'n veertien jaar geleden heeft gespeeld. Wie het slachtoffer is en hoe oud hij of zij nu is, wil de politie niet zeggen omdat het onderzoek zich nog in het beginstadium bevindt. Door de politie wordt onderzocht of de melding leidt tot een aangifte en of er daadwerkelijk sprake is van een strafbaar feit. De politie heeft in het verleden geen andere meldingen of aangiften met betrekking tot de directeur ontvangen.

De Cypressenhof maakt onderdeel uit van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs Middelburg (VCO), de overkoepelende organisatie voor christelijk basisonderwijs in de gemeente Middelburg. De vereniging telt in totaal zes scholen. "In goed overleg met de directeur is afgesproken dat hij in afwachting van de uitkomst van het onderzoek niet op school aanwezig is", zo laat de VCO weten.

Vanmiddag worden er brieven bezorgd bij de ouders van de leerlingen van de school waarin zij worden uitgenodigd voor besloten informatiebijeenkomsten die vanavond gehouden worden. Op de bijeenkomsten zal door school, politie, gemeente Middelburg en GGD informatie verstrekt worden.

Telefoonnummers
De VCO meldt dat mensen die vragen hebben contact op kunnen nemen met de GGD Zeeland of de Politie Zeeland. De GGD is vanaf vrijdag te bereiken via 0113-249480 (tussen 9.00 en 17.00 uur, ook in het weekend). De politie Zeeland is te bereiken via het reguliere nummer 0900-8844.

Volg ook de actuele berichtgeving op ons officiele Twitteraccount: http://twitter.com/hvzeeland 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (5-3-2011 om 19:13)
Ik snap het hele verhaal niet!!!
Cypressenhof-fan (4-3-2011 om 12:02)
Niks meer bij gekomen geen slachtoffers , niks dus dit ruikt sterk naar een uit-je-duim-gezogen-verhaal
Cypressenhof-fan (21-2-2011 om 16:33)
14 jaar geleden , zaten de kinderen van groep 1 in een apart gebouw van de cypressehof , in het oude kleuterschooltje op Prinsenhove dat was tot ongeveer 9 jaar terug de directeur kwam nooit in dat gebouw en er zaten alleen maar juffen in dat gebouw
Jan P (20-2-2011 om 08:46)
Ik zeg ook eerst maar bewijzen, want het is heel makkelijk om zo'n man te slopen terwijl hij onschuldig is..En is er na dit incident dan nooit iets meer gebeurd?
Mar (19-2-2011 om 17:52)
Vervolg: Maar ik hoop dat het niet waar is; al die onrust... En Vlissingse en RJ: Sorry dat ik op een paar lange tenen heb getrapt; als je goed leest was het een reactie op een reactie.
Mar (19-2-2011 om 17:39)
@W.: Als het bij 1 aangifte blijft wordt dat denk ik moeilijk. Volgen er meer dan wordt het een ander verhaal. En na 14 jaar...tja...dit ligt heel gevoelig en gezien de leeftijd van het vermeende slachtoofer toen en nu is dat niet zo vreemd. Vele mensen wachten hier jaren mee; uit schaamte b.v.
Cookie-instellingen beheren