Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapellenaar gewond bij brand in landbouwtrekker

Toegevoegd: 04-05-2005, 18.52 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

KAPELLE - Bij een brand in een landbouwtrekker is dinsdag een Kapellenaar gewond geraakt.

Rond kwart over acht 's avonds kwam bij de Zeeuwse alarmcentrale een melding binnen dat er brand woedde in een tractor aan de Lurpseweg in Zuid-Bevelandse Kapelle. De eigenaar van de man, een 60-jarige Kapellenaar, was bezig in zijn boomgaard toen de brand uitbrak.

De man ontdekte de brand tijdens het besproeien van zijn fruitbomen. De man zag een grote steekvlam vanonder het dashbord komen. Om te voorkomen dat ook de sproeier in brand vloog heeft de man deze nog snel geprobeerd los te koppelen.

Dit lukte de man, maar door de vlammen vanuit de trekker liep de man tijdens deze actie brandwonden op aan zijn handen. De brandweer van Kapelle rukte uit met de tankautospuit 4742. Omdat de trekker ongeveer driehonderd meter van de weg stond, nam het ter plaatse komen enige tijd in beslag.

De brandweerlieden hebben de brand door middel van twee stralen hoge druk geblust. De brandweer gaf het sein "kleine brand". Hoe groot de schade aan de trekker is, is niet bekend gemaakt. De exacte oorzaak van de steekvlam is ook nog niet bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren