Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Bruinvis strandt bij Ritthem

Toegevoegd: 20-02-2011, 13.19 uur
Met een terreinauto werd het dier overgebracht naar Stichting SOS Dolfijn
Met een terreinauto werd het dier overgebracht naar Stichting SOS Dolfijn
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets
RITTHEM - Zaterdag omstreeks 11.00 uur werd de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ) gealarmeerd in verband met een gestrande nog levende bruinvis op het strand te Ritthem.

De vinder van het dier werd telefonisch geinstrueerd het zieke dier niet terug te plaatsen in zee , maar nat te houden en het blaasgat waardoor het dier ademhaalt boven water te houden.
 
Bij aankomst werd het dier uit de branding gehaald en in een speciale dolfijnen-transportkist met hangmat geplaatst. Het bleek te gaan om een jong vrouwtje van ca. 1.20 mtr lengte, met wat kleine verwondingen, vermoedelijk onstaan door de stranding op de kust.


Met de terreinauto van de strandbewaking Vlissingen werd het dier vervolgens overgebracht richting Stichting SOS Dolfijn te Harderwijk. Ter hoogte van Soesterberg werd het dier overgedragen aan de medewerkers van Stichting SOS Dolfijn die met de speciale dolfijnen ambulance tegemoed waren gereden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (22-2-2011 om 13:10)
Wat een drukte om een vis! Hebben we geen andere dingen in Nederland om ons druk om te maken??
Pietje (21-2-2011 om 19:39)
Mar heeft het goed gezegd
Mar (20-2-2011 om 16:42)
Geweldig, deze inzet voor zieke en gewonde dieren! Hier krijg ik nou een warm hartje van!
Cookie-instellingen beheren