Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Snelrecht na schietpartij Terneuzen

Toegevoegd: 22-02-2011, 15.57 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Een 29-jarige man die vlak na de schietpartij in Terneuzen op 13 februari werd opgepakt moet morgen voor de rechter komen. De andere verdachte, een 23-jarige man, die verzet zou hebben gepleegd tegen de aanhouding van de 29-jarige is ook gedagvaard voor de snelrechtzitting.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt de 29-jarige er van verdacht agenten te hebben mishandeld en bedreigd. "Geweld tegen de politie wordt niet getolereerd. Dienders dienen hun werk onbelemmerd te kunnen uitoefenen. Met ingang van 31 december 2010 eist het OM hogere straffen als er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak, bijvoorbeeld politie, brandweer-en ambulancepersoneel. De strafeis wordt bij deze verdachten met 200 procent verhoogd", zo verklaart een woordvoerder.
 

In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari werd geschoten op personen bij een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Terneuzen. Drie personen raakten gewond. Politieagenten ter plaatse hielden op het Arsenaalplein twee verdachten aan van 26 en 29 jaar. De 29-jarige man zou tijdens zijn aanhouding twee agenten hebben mishandeld en bedreigd. Tijdens de aanhoudingen bemoeide een derde persoon zich met de situatie waarop ook hij werd aangehouden. De 23-jarige man verzette zich en uitte dreigende taal.

De hoofdverdachte van de schietpartij, een 26-jarige man uit Axel, is inmiddels in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. De 29-jarige verdachte zit nog vast. De 23-jarige is inmiddels op vrije voeten. Zij worden nog wel verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Zie ook:
- 19/02/2011: Café Terneuzen dicht na schietpartij
- 13/02/2011: Gewonde schietpartij opgepakt
- 13/02/2011: Drie gewonden bij schietpartij


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sponsbob (23-2-2011 om 11:41)
In de bak gooien dat tuig. Terneuzen loopt er vol mee!
Jo (22-2-2011 om 17:58)
Als ik in me kaar geslagen word .....? krijg de dader ook snel recht ....? dacht het niet krijgt de eigenaar van cafe zeker ook dagvaarding