Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weken cel na schietpartij

Toegevoegd: 23-02-2011, 18.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 29-jarige Terneuzenaar die werd opgepakt bij de schietpartij in Terneuzen is woensdag door de politierechter in Middelburg veroordeeld tot tien weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk en het betalen van 600 euro schadevergoeding. Tegen de Terneuzenaar was vier maanden cel plus de opgelegde schadevergoeding geëist.

De Zeeuws-Vlaming werd ervan verdacht na de schietpartij in Terneuzen agenten te hebben mishandeld. Ook zou hij hen hebben bedreigd en zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. De agenten verrichtten onderzoek naar een geëscaleerde ruzie binnen een groep jongeren, die bekend stond als overlastveroorzakend.  Bij die ruzie werd geschoten en vielen drie gewonden.


De politie verdacht de Terneuzenaar ervan dat hij het schietwapen had weggewerkt en wilde hem aanhouden. Daarbij ging hij zo tekeer dat hij de agenten verwondde. Zijn 23-jarige buurman en maat, die de nodige moeite deed om de aanhouding te beletten, kreeg in plaats van de gevorderde veertig uur taakstraf de helft daarvan opgelegd.

Tijdens de behandeling zei de 29-jarige Terneuzenaar zich weinig van het voorval te kunnen herinneren omdat hij veel te veel had gedronken.

Zie ook:
- 22/02/2011: Supersnelrecht na schietpartij Terneuzen
- 19/02/2011: Café Terneuzen dicht na schietpartij
- 13/02/2011: Gewonde schietpartij opgepakt
- 13/02/2011: Drie gewonden bij schietpartij


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yari (24-2-2011 om 08:25)
@R Heeft niets met de politie te maken. Justitie gaat over de straffen. Wanneer gaan mensen zich nu eens eerst verdiepen in dingen voordat ze gaan roepen en huilen........?!
Andrea (24-2-2011 om 08:14)
@Cor v L : dat denk ik ook. Dan nog vind ik het een belachelijk lage straf voor mishandeling, bedreiging én het wegwerken van een vuurwapen! De goedzakken zitten binnen en de badguys worden terug de straat opgestuurd. Tsjongejonge!
Vogelvrij (24-2-2011 om 06:58)
6 weken? Had dit geen 6 jaar moeten zijn? Koop morgen zelf maar een shotgun en ga dan maar zelf opruiming houden. Kost me toch niks als ik het zo begrijp. GOED BEZIG!!!!!!!
Cor v L. (24-2-2011 om 04:44)
Dit is niet de straf voor de schietpartij maar voor het mishandelen en bedreigen van de agenten, voorval schietpartij moet nog voorkomen.
Patje (24-2-2011 om 03:25)
Ongelooflijk!!dan kunnen we mekaar wel allemaal over hoop sch!!niet normaal!!
Francois (24-2-2011 om 01:42)
Ach in adam krijg je minimaal 3 maanden voor een doorgeladen wapen, jammer dat justitie in zld er anders tegen aan kijkt... Snel recht is leuk voor simpele zaken maar een poging doodslag of iets in die trant niet de juiste keuze.... Triest...
Cookie-instellingen beheren