Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 79 km

Weken cel na schietpartij

Toegevoegd: 23-02-2011, 18.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 29-jarige Terneuzenaar die werd opgepakt bij de schietpartij in Terneuzen is woensdag door de politierechter in Middelburg veroordeeld tot tien weken cel waarvan vier weken voorwaardelijk en het betalen van 600 euro schadevergoeding. Tegen de Terneuzenaar was vier maanden cel plus de opgelegde schadevergoeding geëist.

De Zeeuws-Vlaming werd ervan verdacht na de schietpartij in Terneuzen agenten te hebben mishandeld. Ook zou hij hen hebben bedreigd en zich hebben verzet tegen zijn aanhouding. De agenten verrichtten onderzoek naar een geëscaleerde ruzie binnen een groep jongeren, die bekend stond als overlastveroorzakend.  Bij die ruzie werd geschoten en vielen drie gewonden.


De politie verdacht de Terneuzenaar ervan dat hij het schietwapen had weggewerkt en wilde hem aanhouden. Daarbij ging hij zo tekeer dat hij de agenten verwondde. Zijn 23-jarige buurman en maat, die de nodige moeite deed om de aanhouding te beletten, kreeg in plaats van de gevorderde veertig uur taakstraf de helft daarvan opgelegd.

Tijdens de behandeling zei de 29-jarige Terneuzenaar zich weinig van het voorval te kunnen herinneren omdat hij veel te veel had gedronken.

Zie ook:
- 22/02/2011: Supersnelrecht na schietpartij Terneuzen
- 19/02/2011: Café Terneuzen dicht na schietpartij
- 13/02/2011: Gewonde schietpartij opgepakt
- 13/02/2011: Drie gewonden bij schietpartij


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joost (23-2-2011 om 19:11)
Woh wat een straf.....
Marga (23-2-2011 om 18:58)
10 weken cel en 600 euro boete? Pffffffffff vette hap zeg. Makkelijk als je je niets meer kan herrinneren. Hadden ook 3 dode kunnen vallen. Half Mei loopt ie weer los rond, met goed gedrag eind Maart. Door die paar weken cel heeft ie zo zijn 600 euro bijelkaar als je niet kan zuipen.
Cookie-instellingen beheren