Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 306 km

Auto behulpzame man opengeknipt

Toegevoegd: 24-02-2011, 01.21 uur - Update: 24-02-2011, 14.05 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - Een behulpzame passant zal een ongeluk op de Zaamslagsedijk bij Zaamslag woensdagavond niet snel vergeten. Zijn auto werd door de brandweer opengeknipt nadat hij een slachtoffer in zijn voertuig plaats had laten nemen.

Rond kwart over elf werd een ambulance naar de Reuzenhoek gestuurd. Op de nabij gelegen dijk was een personenauto van een talud gereden om vervolgens weer een stuk hoger tot stilstand te komen. De 68-jarige bestuurder uit de gemeente Hulst was door onbekende oorzaak van de Zaamslagsedijk afgereden.


In zijn auto zaten nog vier personen. Twee hiervan, een 40-jarige vrouw uit de gemeente Hulst en een 18-jarig (hoogzwanger) meisje uit Vlissingen, raakten lichtgewond bij het ongeluk. Zij klaagden over pijn in de nek, rug en buik. Er was ten tijde van het ongeluk niemand die er aan gedacht had om de politie of een ambulance te bellen.

Door een passant werd dat wel gedaan en toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen bij het ongeluk, werd juist de auto uit de sloot getrokken door een omwonende met een tractor. Diezelfde persoon had ook nog een personenauto meegenomen en daarin namen de twee dames plaats, omdat het op dat moment erg koud was en zij last kregen van onderkoelingsverschijnselen.

Nadat twee ambulances ter plekke waren gekomen, werd toch ook de brandweer ter plaatse gestuurd. De 40-jarige vrouw mocht van de ambulancedienst de auto op eigen kracht verlaten. Met de zwangere vrouw durfden de ambulancemedewerkers geen enkel risico te nemen en zij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Dit resulteerde erin dat de auto van de passant als total loss moet worden beschouwd.

Beide auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis vervoerd waar later bleek dat het goed met hen ging. Zij moesten wel alletwee een nachtje blijven ter observatie. De weg was enige tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Heidi (25-2-2011 om 08:08)
Mensen moeten eens niet zo materialistisch denken. De hulpdiensten kunnen geen risico's nemen, als hun het niet vertrouwen dan is het beter maatregelen te nemen. Hadden ze dat niet gedaan en was er wel letsel geweest dan hadden ze het ook weer niet goed gedaan. Wat zijn er veel egoistische mensen
Slachtoffers (24-2-2011 om 23:02)
Als jullie daar zelf ligen met een zwangere toeter of net 2 dagen na een zware operatie praten wij veder!!! Zolang je niet weet wat er gebeurt is mogen jullie niet ordelen. @Eigenaar van de auto: wij hebben je nummer en nemen morgen contact met je op. En echt: your our hero!!!
Slachtoffers (24-2-2011 om 23:01)
Beste Dtje: We zijn je eeuwig dankbaar voor je hulp. De zwangere dame maakt het goed, kindje is ver ingedaald en ze moet waarschijnlijk eerder bevallen. De andere mevrouw heeft het ook nog heel veel last. Voor de rest maakt iedereen het goed.
Brwman (24-2-2011 om 22:08)
Diep RESPECT voor DTJE!! hij deed gewoon wat iedereen zou moeten doen een ander helpen die in nood is!!! Grote klasse
Antonio (24-2-2011 om 21:32)
@Michel, Het is alleen de Ambulance verpleegkundige die uitmaakt of er 'geknipt' moet worden. Brandweer maakt hierin geen keuze. Die voert alleen uit. Antonio
Femke (24-2-2011 om 21:11)
Held! Daar heb je gelijk in, maar hopelijk zie je toch nog wat terug van de verzekering want het is natuurlijk wel onhandig om zonder auto te zitten. Goed gedaan in ieder geval!
Cookie-instellingen beheren