Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Auto behulpzame man opengeknipt

Toegevoegd: 24-02-2011, 01.21 uur - Update: 24-02-2011, 14.05 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - Een behulpzame passant zal een ongeluk op de Zaamslagsedijk bij Zaamslag woensdagavond niet snel vergeten. Zijn auto werd door de brandweer opengeknipt nadat hij een slachtoffer in zijn voertuig plaats had laten nemen.

Rond kwart over elf werd een ambulance naar de Reuzenhoek gestuurd. Op de nabij gelegen dijk was een personenauto van een talud gereden om vervolgens weer een stuk hoger tot stilstand te komen. De 68-jarige bestuurder uit de gemeente Hulst was door onbekende oorzaak van de Zaamslagsedijk afgereden.


In zijn auto zaten nog vier personen. Twee hiervan, een 40-jarige vrouw uit de gemeente Hulst en een 18-jarig (hoogzwanger) meisje uit Vlissingen, raakten lichtgewond bij het ongeluk. Zij klaagden over pijn in de nek, rug en buik. Er was ten tijde van het ongeluk niemand die er aan gedacht had om de politie of een ambulance te bellen.

Door een passant werd dat wel gedaan en toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen bij het ongeluk, werd juist de auto uit de sloot getrokken door een omwonende met een tractor. Diezelfde persoon had ook nog een personenauto meegenomen en daarin namen de twee dames plaats, omdat het op dat moment erg koud was en zij last kregen van onderkoelingsverschijnselen.

Nadat twee ambulances ter plekke waren gekomen, werd toch ook de brandweer ter plaatse gestuurd. De 40-jarige vrouw mocht van de ambulancedienst de auto op eigen kracht verlaten. Met de zwangere vrouw durfden de ambulancemedewerkers geen enkel risico te nemen en zij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Dit resulteerde erin dat de auto van de passant als total loss moet worden beschouwd.

Beide auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis vervoerd waar later bleek dat het goed met hen ging. Zij moesten wel alletwee een nachtje blijven ter observatie. De weg was enige tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fransiscus (24-2-2011 om 17:56)
Verzekeringsmaatschappijen zullen van alles verzinnen om maar niet uit te hoeven keren. Keihard zijn ze. Ze zijn niet voor niets zo vermogend.
Piet (24-2-2011 om 17:47)
Ik hoop dat de brandweer dit moet betalen,maar ja dat zijn toch onze zuur verdiende centjes,dit is te belachelijk voor woorden.
Mgerber (24-2-2011 om 17:01)
Nee de Brandweer gaat dit niet betalen . ik zit namelijk zelf bij de brandweer en is het risico van de eigenaar zelf .dus de brandweer vergoed dit namelijk niet !
Silly (24-2-2011 om 16:31)
Zou ook geen zwangere vrouw buiten laten staan, en voor die auto is er nog een fonds die dat geld wel uitkeerd hoor.
Sinu (24-2-2011 om 16:19)
Ik neem aan dat de brandweer dit gaat betalen.? Als die vrouwen in staat waren om in de auto van de hulpverlener te gaan zitten , waren ze er zo ernstig niet aan toe?
John (24-2-2011 om 16:14)
Ik zou het zelfde gedaan hebben als de helpende man. maar koop als nieuwe auto een cabrio dan kan je het dak voortaan gewoon open doen. en ik hoop dat de verzekering een vergoeding geeft ik zou precies het zelfde gedaan hebben..
Cookie-instellingen beheren