Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto behulpzame man opengeknipt

Toegevoegd: 24-02-2011, 01.21 uur - Update: 24-02-2011, 14.05 uur
Door: Roland de Jong
ZAAMSLAG - Een behulpzame passant zal een ongeluk op de Zaamslagsedijk bij Zaamslag woensdagavond niet snel vergeten. Zijn auto werd door de brandweer opengeknipt nadat hij een slachtoffer in zijn voertuig plaats had laten nemen.

Rond kwart over elf werd een ambulance naar de Reuzenhoek gestuurd. Op de nabij gelegen dijk was een personenauto van een talud gereden om vervolgens weer een stuk hoger tot stilstand te komen. De 68-jarige bestuurder uit de gemeente Hulst was door onbekende oorzaak van de Zaamslagsedijk afgereden.


In zijn auto zaten nog vier personen. Twee hiervan, een 40-jarige vrouw uit de gemeente Hulst en een 18-jarig (hoogzwanger) meisje uit Vlissingen, raakten lichtgewond bij het ongeluk. Zij klaagden over pijn in de nek, rug en buik. Er was ten tijde van het ongeluk niemand die er aan gedacht had om de politie of een ambulance te bellen.

Door een passant werd dat wel gedaan en toen agenten van de Zeeuwse politie ter plekke kwamen bij het ongeluk, werd juist de auto uit de sloot getrokken door een omwonende met een tractor. Diezelfde persoon had ook nog een personenauto meegenomen en daarin namen de twee dames plaats, omdat het op dat moment erg koud was en zij last kregen van onderkoelingsverschijnselen.

Nadat twee ambulances ter plekke waren gekomen, werd toch ook de brandweer ter plaatse gestuurd. De 40-jarige vrouw mocht van de ambulancedienst de auto op eigen kracht verlaten. Met de zwangere vrouw durfden de ambulancemedewerkers geen enkel risico te nemen en zij moest door de brandweer uit de auto geknipt worden. Dit resulteerde erin dat de auto van de passant als total loss moet worden beschouwd.

Beide auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis vervoerd waar later bleek dat het goed met hen ging. Zij moesten wel alletwee een nachtje blijven ter observatie. De weg was enige tijd afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fam. (26-2-2011 om 19:49)
Daan. trots op onze behulpzame neef, wij vinden het goed van je dat je andere mensen help maar wel jammer van je auto. sterkte
Johan vdw (25-2-2011 om 19:26)
Jammer ej jonge, maar ik hoop dat je snel een andere heb, succes ejj
Pieter (broer van Daan) (25-2-2011 om 18:20)
Hallo mensen. ZLM Verzekeringen helpt ons heel goed. Ze zullen er alles aan doen om ons schadeloos te stellen terwijl ze dat niet verplicht zijn. Dus alle lof voor de ZLM!
Sanka (25-2-2011 om 16:50)
Wat zonde van de auto. Lijkt mij sterk dat er sprake was van nekletsel gezien ze zelf in de auto gestapt zijn. Ik weet wel wat ik zou doen in zo'n situatie. Slachtoffer niet verplaatsen!!
Brenda (25-2-2011 om 16:50)
Hulde aan de jongeman je hebt gedaan wat iedere nederlander hoort te doen volgens de wet,hulp bieden met in achtneming van de eigen veiligheid, pet je af zo kom je ze nog maar weinig tegen.voor de slachtoffers heel veel sterkte. iedere nederlander is verplicht volgens de wet om hulp te bieden
Lies (25-2-2011 om 15:59)
Daan, we zijn supertrots op je !!!! En het gaat zeker goed komen met de auto. Als je niet genoeg terug krijgt wordt er vast wel actie ondernomen, ik heb al zoveel leuke reactie's gekregen van mensen die je dan zeker willen helpen. Jij verdiend een lintje...
Cookie-instellingen beheren