Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man bekent overval Texaco

Toegevoegd: 24-02-2011, 16.55 uur
Door: Roland de Jong

MIDDDELBURG - Tegen een 23-jarige Middelburger is donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van vier jaar geëist vanwege een overval.

De man, die heeft erkend, wordt ervan verdacht vorig jaar 16 maart het tankstation aan de Rotterdamse Kaai in Middelburg te hebben overvallen. De buit bedroeg 'slechts' 170 euro. Gewapend met een (nep)vuurwapen en met een scooterhelm op stapte hij het tankstation binnen en eiste geld.


Toen hij wegrende zette de pompbediende, gewapend met een brandblusser, de achtervolging in. In de consternatie liet de Middelburger zijn scooter achter en verloor hij zijn buit. Kort daarna kon hij op basis van het scooterkenteken worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van de zaak zei de Middelburger tot zijn daad te zijn gekomen toen hij de nodige drank op had, blut was en hij besloot een nieuwe start te maken met een beter leven. Daarvoor had hij geld nodig en dat ontbrak dus.

In 2008 is de Middelburger ook al veroordeeld voor een overval. Toen kreeg hij vijftien maanden cel opgelegd. De verdachte was destijds betrokken bij de overval eind september op videotheek Viduet.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Overval Texaco-tankstation Middelburg (16-03-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (25-2-2011 om 08:34)
@ Vlissingse: Haha, ja, ik las het berichtje en dacht hetzelfde als jij; nice try! En dan ook nog afgebluft worden door een brandblusser; loosertje....Maar het blijft natuurlijk een intriest verhaal..zo jong nog; arme ouders.
J (25-2-2011 om 00:10)
Verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar verklaren zeker.??? Zouden ze het in Nederland eens een keer leren zwaarder te straffen ??? denk het niet Slap Dom Nederland
Vlissingse (24-2-2011 om 18:49)
Hahaha een nieuwe start van je leven beginnen met een overval,nice thinking.
Loes (24-2-2011 om 18:12)
Dan zoek je een baan.....maar ja daar is die te laat voor.
Anneke (24-2-2011 om 17:30)
Wat vreselijk voor die ouders om zo'n zoon te hebben!
Cookie-instellingen beheren