Weerbericht:
Af en toe zon, langs de westkust kans op een bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Vlissings bevrijdingsfestival rustig verlopen

Toegevoegd: 06-05-2005, 11.50 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

VLISSINGEN - Topdrukte gisteren op en rond het Bellamypark in de Vlissingse binnenstad. Het jaarlijkse bevrijdingsfestival in de Zeeuwse havenstad trok gisteren tienduizenden bezoekers.


De politie en de medische hulpverlening waren in grote getale aanwezig. Het SIGMA-team Zeeland stond met twee voertuigen (met aanhanger) stand-by op twee verschillende locaties. Ook stond een ambulance stand-by en was de Officier Van Dienst Geneeskundig 7397 aanwezig om in geval van grotere inzetten op medisch vlak alles goed en snel te kunnen coördineren.

Daarnaast stond ook het Rode Kruis stand-by op twee locaties. Het Rode Kruis heeft tegenover HVZeeland.nl gemeld dat er sprake was van minimaal 25 onwelwordingen. Ook hebben er ongeveer 70 behandelingen plaatsgevonden op de EHBO-posten van het Rode Kruis. Wat betreft de medische hulpverlening was dus te spreken van een drukke dag.

De politie was met vele agenten aanwezig. Te voet, op de fiets, per motor en met de auto trokken enkele tientalle agenten door het publiek. De politie hoefde slechts een enkele keer echt op te treden, wel waren er enkele meldingen van wildplassen en openbare dronkenschap.

Rond half drie werd van een 18-jarige vrouw uit Sluis de handtas gestolen. Later die middag werden een 15-jarige en een 16-jarige jongen aangehouden omdat zij de aanwijzingen van beveiligingsbeamten niet opvolgden. De jongens probeerden meerdere malen over de hekken te klikken die op het Arsenaalplein waren neergezet om het podium aldaar af te schermen.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden ook enkele personen aangehouden. Deze personen liepen met een barkruk over de Glacisstraat in Vlissingen en bekenden tegenover de politie deze te hebben weggenomen uit een horecagelegenheid in het centrum.

De organisatie van het bevrijdingsfestival spreekt van een geslaagde dag.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750