Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 227 km

OM: 'Twee jaar naar inrichting'

Toegevoegd: 28-02-2011, 12.37 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een Goesenaar hangt een gevangenisstraf van een jaar boven het hoofd. Hij wordt verdacht van poging tot brandstichting, danwel ontploffing.

Tegen de19-jarige man is maandag een gevangenisstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zou de man ook twee jaar in een psychiatrische inrichting moeten worden opgenomen.


De  jongeman zou op 20 september vorig jaar uit zijn woning aan de J. P. Coenstraat in Goes worden gezet omdat hij zich niet aan de huurvoorwaarden had gehouden. Hij was daar zo boos over dat hij de gaskranen van het fornuis opendraaide.

De kachel brandde en in de slaapkamer had hij twee brandende waxinelichtjes gezet.  Vervolgens verliet hij de woning. Kort daarna kwam twee mannen, die met de uithuiszetting waren belast de woning binnen, roken een gaslucht, draaiden de gaskranen dicht en zetten de ramen open. Daarmee werd een mogelijke brand en ontploffing voorkomen.

Gedragsdeskundigen constateerden dat de Goesenaar onder meer leed aan de depressieve stoornis en verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht. De zaak wordt overigens aangehouden, omdat de indicatiecommissie, die de plaatsing in psychiatrische instellingen regelt nog geen advies heeft uitgebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (1-3-2011 om 14:02)
Als gedragsdeskundigen al hebben geconstateerd dat hij verminderd toerekeningsvatbaar en depressief is zou het voor de indicatiecommissie toch niet zo moeilijk moeten wezen om op tijd een advies uit te brengen? Beetje slordig hoor!
Cookie-instellingen beheren