Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 48 km

Dealer moet geld terugstorten

Toegevoegd: 01-03-2011, 11.31 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft besloten dat een 20-jarige inwoner van Scharendijke het bedrag dat hij met het dealen van hasj en cocaïne heeft verdiend in de staatskas moet storten.

Het gaat daarbij om een bedrag van ruim 35.000 euro. De officier van justitie had 67.925 euro gevorderd. De man handelde zeven maanden lang in Renesse en Scharendijke. Hij werd daarvoor in 2009 veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden plus zeven maanden voorwaardelijk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (2-3-2011 om 15:49)
@ Vlissinger: Heb je het dan over wiet of gebruikten ze ook pilletjes of coke ofzo? Ik heb zelf ook goeie vrienden zien aftakelen en sterven; maar die gebruikten wel wat meer dan een jointje.Echt waar; ik heb nooit iemand opgefokt zien worden van een joint. Anders zou ik dat hier niet durven zetten
K (2-3-2011 om 15:36)
Ik vind het terecht dat hij moet betalen maar is de staat dan ook niet aan het profiteren van crimineel verworven geld? de staat is dan volgens mij net zo crimineel als een crimineel,ik vind dat er al genoeg geld opgehaald wordt met alle onozel hoge belasting op benzine en sigaretten.
Vlissinger (2-3-2011 om 14:38)
@Mar, ik ken er uit eigen ervaring wel een paar. Ken er zelfs een als die die rotzooi gebruikt heeft is die dusdanig agressief dat zelfs zijn ouders doodsbang voor hem zijn. Wat sommige ook beweren, van ik heb het in de hand, ik heb een paar goeie vrienden helemaal naar de verdommenis zien gaan.
Mar (2-3-2011 om 11:33)
@ Arie: Ze hebben het over zijn verdiensten; niet zijn omzet. De rest van je verhaal klopt als het om legale dingen gaat; hetgeen hier niet het geval is.En misschien genoot "meneer" destijds wel een uitkering oid, dat weet je niet. Hij kan sowieso een aanslag van de fiscus verwachten.
Jc (2-3-2011 om 09:21)
Nou nou de pot van de staat word aangevuld met drugsgeld het is wat
Marco (2-3-2011 om 09:10)
Als de staat geld nodig heeft, gaan ze toch ook drug dealen? Ze zien nou toch hoe je aan 't geld kan komen, als je weet hoe het moet waarom niet. Waarom kan je voor dat niet gaan soliciteren, als je 't zelf niet gebruik maak het inderdaad legaal om het te vervoeren. Hoe kom anders de shops aan dat.
Cookie-instellingen beheren