Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Vrijspraak voor gemeente en waterschap

Toegevoegd: 03-03-2011, 23.25 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Door niet duidelijk te omschrijven waar het nu precies om ging zijn zowel de gemeente Middelburg als het Waterschap Scheldestromen - destijds nog Zeeuwse Eilanden - mogelijk - de dans van een veroordeling ontsprongen.


Twee weken geleden werd er tegen elk een boete van 25.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk geëist, donderdag volgde er voor allebei vrijspraak. Beide overheden werden ervan verdacht in 2007 verantwoordelijk in 2007 te zijn voor de stort van vervuild slib bovenop een voormalige stortplaats bij Kleverskerke.

Het ging daarbij om slib dat afkomstig was uit de Middelburgse vesten. Het slib bevatte onder meer puin, glas, asbest, banden, fietsen en ander afval. De rechtbank heeft geoordeeld dat het 'ongerijpte' slib op zich inderdaad afval is.

Maar omdat het niet is gestort om er vanaf te komen maar om het toe te passen als afdekking van de voormalige stortplaats en omdat er ook nog eens geen sprake is van gevaar voor de volksgezondheid was er dus geen vuiltje aan de lucht en dus volgde vrijspraak.

Wat er allemaal nog in dat slib zat, dáár kwam de rechtbank niet eens aan toe omdat er in de dagvaarding niet of nauwelijks was omschreven om welk afval het nu precies ging. En dat resulteerde dus in een deels nietige dagvaarding.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
QuasiMoto (4-3-2011 om 17:16)
Goh, wat kijken we hier van op...
Jj (4-3-2011 om 12:43)
Geweldig dat trias politica!
Mar (4-3-2011 om 11:10)
Als er niet eens duidelijkheid is over wat er allemaal in dat slib zit; hoe kun je dan stellen dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid? Geen vuiltje aan de lucht? Wel in de grond...
Marleen (4-3-2011 om 10:17)
Das toch normaal dat die vrij gesproken worden das eigen dus worden die vrijgesproken overheid dekken elkaar vooral da waterschap zijn grote dieven
Een belastingbetaler (3-3-2011 om 23:43)
Tja zo houd de overhgeid ook z'n eigen straatje schoon. moet jij eens ergens iets storten dan weten ze je te vinden. nog maar niet te spreken van moedwillig ilegaal storten Overheid ze dulden geen tegenspraak en kunnen dus alles doen en laten, het ene deel zorgt wel voor de andere niet word gepakt
Cookie-instellingen beheren