Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Stadsgewestelijke brandweer blust forse woningbrand

Toegevoegd: 06-05-2005, 18.57 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Een forse brand heeft vrijdagmiddag in Middelburg voor grote schade gezorgd.

Rond vijf over vier kwam bij de Zeeuwse alarmcentrale een melding binnen dat er brand woedde in een slaapkamer van een woning aan de Trompstraat in de Middelburgse Stromenwijk. Uit de eerste meldingen bleek dat er veel rook vrij kwam bij de brand.

Daarop alarmeerde de centralisten de tankautospuit 4530 en de ladderwagen 4550. Toen de spuitgasten ter plaatse kwamen bleek dat de bewoners van het pand niet thuis waren. Vanwege de omvang van de brand schaalde de Officier Van Dienst 4595 op naar "middelbrand".

Zodoende werd ook de tankautospuit 4533 van de Middelburgse kazerne aan de Torenweg opgepiept. Bij de brand zijn volgens de eerste berichten geen gewonden gevallen. Wel zouden twee slaapkamers volledig uitgebrand zijn en ook zou een deel van de zolder schade op hebben gelopen.

De naastliggende woningen liepen door de brand rookschade op, de oorzaak is nog niet bekend.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren