Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Rechtszaak statenlid aangehouden

Toegevoegd: 07-03-2011, 13.11 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft maandag de zaak tegen Groen Links-statenlid Leen Harpe (51) aangehouden voor nader onderzoek. Harpe wordt verdacht van huisvredebreuk.

Op 6 juni vorig jaar zou hij de woning van zijn inmiddels ex-echtgenote zonder haar toestemming zijn binnengedrongen. Harpe had de zaak kunnen afdoen door een schikking van tweehonderd euro te betalen, maar liet de zaak voorkomen omdat hij stelt onschuldig te zijn.


Volgens Harpe had hij die dag zijn bijna-ex gebeld en afgesproken dat hij zou langskomen om haar paspoort en sleutels af te geven. Hij belde aan, ze liet hem binnen en binnen een mum van tijd was hij weer vertrokken.

Vervolgens riep ze hem terug om met hem te praten over de boedel. Kort daarna werd er aangebeld, stapte de politie binnen en vertelde ze de politie : ,,Deze man bedreigt me en wil de woning niet verlaten.'' Harpe bestempelt de verklaring van zijn ex en de verklaringen van zijn zoon, die ook nog anoniem hate-mail naar het hoofdbestuur van Groen Links zou hebben verstuurd als pertinente onwaarheden.

De politierechter wil nu zowel de ex als haar zoon opnieuw door de rechter-commissaris laten horen. Het OM, dat het onderzoek aankaartte, stelt vast 'dat een van de mensen heeft lopen liegen.' Wanneer de zaak opnieuw wordt behandeld is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francoise (7-3-2011 om 16:24)
Nou, dat wordt dan straks een meineedje zeker? Iemand gaat er dan brommen dat staat vast. Je moet als kind niet tussen je ouders gaan staan en zeker niet voor één van de twee liegen.
John (7-3-2011 om 15:40)
Tja waar of niet waar deze aanklacht ? Wel typisch , dat juist Groen Links , de PVV kamerleden zwart maakte , Koekje van eigen deeg ? Het zijn allemaal maar gewoon mensen .
Ad den Otter (7-3-2011 om 15:23)
Wat is er nu waar van dit verhaal????
Cookie-instellingen beheren