Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuwse sirenetest niet gedaan

Toegevoegd: 07-03-2011, 16.57 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De maandelijkse sirenetest is maandag in Zeeland niet uitgevoerd. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland bekend gemaakt.

De test om 12.00 uur is niet uitgevoerd. "Het sirenesysteem voert de test niet automatisch uit, maar moet geactiveerd worden op het genoemde tijdstip. Om de medewerkers van de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland tijdig alert te maken dat zij de sirenes moeten activeren, is andere alarmeringssoftware geïnstalleerd. Deze alarmeringssoftware wordt wekelijks getest, maar werkte vanochtend kort voor 12.00 uur niet waardoor ze geen herinneringssignaal kregen."


"Op dat moment hadden de dienstdoende centralisten het heel erg druk vanwege een zeer grote brand in het centrum van Goes die alle aandacht vroeg. Door deze werkzaamheden hadden zij zelf het tijdstip van 12.00 uur niet in de gaten en zijn de sirenes niet afgegaan. Toen dit eenmaal bemerkt was, kort na 12.00 uur, is besloten de sirenes niet alsnog af te laten gaan. Dit zou mogelijk verwarring kunnen geven onder inwoners omdat dit afwijkt van het bekende tijdstip om de sirenes te testen."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (8-3-2011 om 17:35)
Men gaat er aan voorbij dat dit niet de schuld is van de centralisten maar een software fout, dit moet z.s.m. verholpen worden.
Marieke (7-3-2011 om 22:53)
Echt weer typisch Nederlands om over zoiets onnozels te gaan lopen 'zeiken'... Er zijn wel belangrijkere dingen die er toe dan dan iemand die vergeet op een knopje te drukken! Gebruik de energie die je steekt in het zeuren over een knopje voor positieve dingen mensen!
Vlissinger (7-3-2011 om 22:32)
Foutje moet kunnen..daar leert men van, en bij een echte ramp hebben deze sirenes een mooie volume knop, het max volume wordt niet gebruikt bij een test, maak je geen zorgen Niels ;)
Robin (7-3-2011 om 20:56)
Eigenlijk zouden al deze klagers hier eens een dagje mee moeten lopen en dan hoop ik dat er een grote brand uitbreekt en da ze dan zien hoe druk deze mensen het hebben en wat voor beslissingen er moeten worden genomen in een korte tijd!! belachelijk zo iedereen hier zijn kritiek heeft DENK NA !!
Niels (7-3-2011 om 19:57)
Maar als het druk is moeten ze er ook op voorbereid zijn vind ik, slechte excuses. en hier in zierikzee, in poortambacht 10 hoor je hem toch nooit. zelfs als je buiten zit moet je goed luisteren, dus ik hoop dat hij in geval van nood wat harder klinkt, anders heb ik er een zwaar hoofd in hier.
W. (7-3-2011 om 19:54)
2 brandmeldingen in zeer korte tijd. 1 brand in een huis (met mogelijk gevaar dat er mensen in waren) en 1 brand in een cafe midden in in de stad (met kans dat het over zou slaan+dat er winkelend publiek liep) toch wel normaal dat dit belangrijker is dan een testsignaal of niet??
Cookie-instellingen beheren