Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
47 files van totaal 203 km

Man niet schuldig aan dood fietser

Toegevoegd: 10-03-2011, 18.32 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 25-jarige man uit Scherpenisse is niet schuldig aan de dood van de toen 66-jarige fietsster A., Kik  uit de gemeente Tholen. De rechtbank in Middelburg heeft dat donderdag besloten.

De vrouw werd op 12 september door de auto van de man geschept en overleed later die dag in het ziekenhuis. De rechtbank acht de man wel schuldig aan het rijden onder invloed en het hij niet voldoende rechts houden. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 180 uur, een boete van 550 euro en een rijontzegging van twee jaar, waarvan zestien maanden voorwaardelijk. Er was voor 'dood door schuld' een gevangenisstraf van een jaar en een rijontzegging van drie jaar geëist.


Op de bewuste zondagmiddag reed de man over de Gorishoeksedijk bij Sint Maartensdijk. Volgens hem doemde het slachtoffer plotseling voor hem op en in een schrikreactie trapte hij vol op de rem. De auto slipte en schepte de vrouw. De Scherpenissenaar bleek 1,8 keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

Zie ook:
- Dodelijk ongeluk onder invloed (12-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniemesmerdiekenaar (17-4-2011 om 14:16)
De bewuste bestuurder schijnt een ernstige vorm van kanker te hebben en niet lang meer te leven heeft, vandaar de milde straf, desalnietemin , erg fout om met drank op te rijden
John (11-3-2011 om 19:57)
Het is niet te geloven , met drank op achter het stuur en dan vrijgesproken worden , FORM FOUTJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Het is Schande , ook voor de nabestaande sterkte hier mee ! het leed is toch al niet te dragen , voor de nabestaande !!!! Het is nogmaals een Grote Schande voor Nederland !!!!
Mar (11-3-2011 om 18:19)
@ Alfred: Het risico heeft hij met voorbedachte rade gepakt; hij is niet gaan rijden met de gedachte iemand dood te rijden. Ergo geen moord met voorbedachte rade. Dood door schuld had op zijn plaats geweest; dat ben ik met je eens.
Recht is krom (11-3-2011 om 16:52)
Wie is die rechter ? die was zeker zelf ook bezopen bij de uitspraak ? gatver, smerige verslaafden, het is niet genoeg dat ze zichzelf langzaam dood drinken en de maatschappij miljarden kosten, nee, ze mogen zelfs anderen de dood mee inslepen. nee, beboet de rokers maar met 50 ct. per pakje...
Joy (11-3-2011 om 16:22)
In New York is een sinds een aantal jaar de wet van kracht dat als je onder invloed van alcohol iemand dood rijdt, je veroordeeld wordt voor moord. Wat een verschil met hier
Jenneke (11-3-2011 om 14:06)
Hoe kan je nu niet schuldig zijn als je met drank op achter het stuur kruipt en iemand dood rijdt?
Cookie-instellingen beheren