Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Maanden cel voor incest

Toegevoegd: 14-03-2011, 14.48 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag een 42-jarige man uit 's Gravenpolder wegens incest veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan negen voorwaardelijk.

Er was een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen hem geëist. De man werd ervan verdacht zijn dochter ruim drie jaar lang seksueel te hebben misbruikt. Toen zij elf jaar was begon de vader spelenderwijs met het betasten van zijn dochter en steeds ging hij een stukje verder.


Dat wat haar vader met haar deed werd het meisje duidelijk tijdens seksuele voorlichting op de middelbare school. De zaak kwam aan het rollen toen zij de seksuele escapades van haar vader aan haar vriendin vertelde. Die vertelde het aan haar moeder en er volgde een melding bij het Advies en Meldpunt Kindermisbruik (AMK).

De fa­milie van de gereformeerde man probeerde de incest nog binnenskamers  te houden maar het meisje deed alsnog aangifte. De man, die sinds 22 september vast zit, zegt zich weinig van zijn seksuele vergrijp te kunnen herinneren. In het verleden heeft hij zich ook al vergrepen aan toen twee minderjarige zusjes van zijn echtgenote.

Zie ook:
- Celstraf geëist voor misbruik dochter (28-02-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (19-6-2011 om 17:46)
Deze meneer loopt vrij rond nu,vandaag gezien hand in hand met zijn echtgenoote samen met hun kinderen is toch te gek voor woorden heeft nog geen 9 maanden vast gezeten nadat hij is gearresteerd. gr.j m
Snappetnie (15-4-2011 om 15:05)
Nadat dit meisje 3 jaar is misbruikt door de vader wordt ze nu ook in de steek gelaten door haar moeder! Hoe kan ze thuis blijven wonen als de vader er straks ook is? Hoe kan de moeder zo'n keuze maken? Ik heb zielsmedelijden met het meisje, ze is niet alleen haar vader, maar ook haar moeder kwijt.
Mar (15-3-2011 om 22:49)
Je dochter misbruiken, 2 zusjes van je vrouw misbruiken, ik snap echt, maar dan ook ECHT niet dat deze man nog geaccepteerd word door zijn vrouw. Of zou die zich ook weinig herinneren...
Sisi (15-3-2011 om 17:41)
Te lagen straf, walchelijke vent. die man is ziek in zijn hoofd, dit doe je niet. en waarom binnenkamers houden, hij is dat zelfs niet eens meer waard. om eral aan te denken. het idee al. ''Je eigen dochter'' waarom? waarom? dit vergeet dat meisje der hele leven niet meer. hij verpest iemands leven
Thom (15-3-2011 om 16:33)
Mensen mensen, denk toch eens na wat je zegt! Denken jullie nu werkelijk dat die familie gelukkig is met hoe het gaat? Die hebben hier ook verdriet van, om nog maar niet te praten van het meisje zelf. Haar vader is schuldig en die moet veroordeeld worden !
Miss x (15-3-2011 om 12:34)
De straffen voor incest zijn veel te laag.Hoe kun je als ouder je kind misbruiken.Ik heb er geen ander woord voor dan VERAFSCHUWING en MISSELIJKMAKEND.Veder zeg ik maar niets want ik word hier gewoon misselijk en ziek van.
Cookie-instellingen beheren