Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Truck gekanteld in Nieuwdorp

Toegevoegd: 15-03-2011, 16.13 uur
Door: Roland de Jong
NIEUWDORP - Op een goederenspoorwegovergang in Nieuwdorp is vanmiddag een vrachtwagen met puin gekanteld.

De truck wilde rond 15.25 uur vanaf de Europaweg Noord de Finlandweg opdraaien. Door nog onbekende oorzaak kantelde het gevaarte in de bocht bij de overgang. De bestuurder kon zelf uit zijn cabine klimmen. De ambulancedienst ging ter plekke om hem te controleren, maar voor zover bekend raakte de man niet ernstig gewond.


Aanvankelijk werd bergingsbedrijf Kuzee opgeroepen om de vrachtauto weer overeind te zetten, maar het bedrijf waar de truck van was besloot even later om zelf de berging te verzorgen. Direct na het ongeluk werd een graafmachine opgeroepen om het puin, dat op straat was beland, bijeen te schuiven en zo de weg weer vrij te maken voor het verkeer.

De politie leidde het verkeer langs het ongeval.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.D.M.Gideonse (12-4-2011 om 21:41)
Een vrachtautochauffeur dient verstand van een bocht te hebben. Als je ergens te laat aan komt dat is iedereen zo weer vergeten maar zo'n accefietje als dit dat weet iedereen in je omgeving over twintig jaar nog. Jongelui, we rijden hier in Nederland per uur, willen jullie dat nooit Vergeten
Jan P (16-3-2011 om 21:57)
@ H Tuurlijk te hard door de bocht maar verhalen als gelijk tachoschijf controleren enzo pffffffffff
H (16-3-2011 om 21:49)
@ R25 ten eerste woog deze bakwagen zeer zeker geen 40 a 50 ton maar hooguit ongeveer 30 ton, en ten tweede.. luchtgeveerd rondom????? als tie zo mooi op zijn kant ligt kun je prima zien dat ie niet luchtgeveerd is maar bladgeveerd.
Anoniem (16-3-2011 om 21:15)
20km/h maar het was toch te hard om de bocht te nemen die 20 komt van de tacho. geen andere oorzaak,technisch alles in orde.
R25 (16-3-2011 om 20:08)
Luchtgeveerd rondom en een hoog chassis bij deze wagens, waardoor ze ontzettend overhellen. Snelheid zou hier het probleem geweest kunnen zijn. @MotoRob, ooit zelf al eens met 40 of 50 ton proberen remmen omdat er weer een dwaas zonodig wat lomp moet doen en nergens rekening mee houdt??????
H (15-3-2011 om 22:46)
Reactie op jan p ben zelf vr.wagenchauffeur, banden zijn nog heel, geen klapband dus, het heeft niet hard gewaaid deze dag, dus ook niet om gewaaid, en hij is geladen, dus wat is er anders gebeurd dan met een zware wagen te hard de bocht om? misschien over een fiat panda heen gereden met 1 kant?
Cookie-instellingen beheren