Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 288 km

Ongeval na politie achtervolging

Toegevoegd: 20-03-2011, 20.18 uur
Door: Manfred Berrevoets
SINT ANNALAND - Zaterdagavond omstreeks 22.30 uur heeft een politieauto de achtervolging ingezet op een personenauto die er vandoor ging toen de bestuurder de politieauto zag.
 
De agenten die in de auto zaten gaven de bestuurder van de personenauto nog een stopteken, maar dit negeerde de bestuurder. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Op een gegeven moment reed de auto zelfs met 90 km/u door de bebouwde kom van Sint Annaland.


De politie probeerde hem met lichtsignalen te overreden om te stoppen, maar ook hier gaf de automobilist geen gehoor aan. Uiteindelijk verloor de bestuurder op de kruising Hoenderweg/Stoofweg de macht over het stuur en vloog de auto over een sloot in een weiland en kwam daar tot stilstand.

De bestuurder kroop direct op eigen kracht uit zijn auto en verklaarde meteen aan de agenten dat hij niet gewond was. Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten een alcohollucht en de 29-jarige man uit de gemeente Tholen heeft een blaastest moeten doen.

Uit de test bleek dat hij drie keer teveel had gedronken en hij moest zijn rijbewijs dan ook inleveren. De auto van de Tholenaar is weggesleept door een takelbedrijf en hij mag daar niet over beschikken totdat hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd bij de agenten. (Dit moet binnen drie dagen.)

De man is gehoord op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Waarom de man op de loop ging voor de agenten is niet duidelijk geworden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (20-3-2011 om 22:06)
Niet duidelijk waarom hij op de vlucht ging.... ? Lijkt me meer dan duidelijk! teveel gezop, euh, teveel gedronken en probeerde aanhouding te voorkomen. Wist waarschijnlijk ook wel dat als tie aangehouden zou worden, z'n rijbewijs moet inleveren.... :)
Cookie-instellingen beheren