Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
28 files van totaal 105 km

KNRM schiet sportvisboot te hulp

Toegevoegd: 21-03-2011, 02.39 uur
Door: Manfred Berrevoets
NEELTJE JANS - De bemanning van reddingstation Neeltje Jans is zondagmiddag omstreeks 14.45 uur opgeroepen voor hulpverlening aan een vaartuig met stuur en motorproblemen op de Noordzee.


Na informatie bij het kustwachtcentrum ingewonnen te hebben bleek het te gaan om de sportvisboot Nautilus, welke vertrokken was uit Stellendam en met 13 personen aan boord. Zij kregen motor problemen en lekkage aan de schroefas.

De bemanning van de reddingsboot heeft eerst nog getracht de problemen op te lossen, maar toen dat niet lukte hebben zij de sportvissers over genomen en met de Nautilus achter zich aanslepend terug gebracht naar de binnenhaven van de Roompotsluis waar zij tegen zeven uur arriveerde.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikke (21-3-2011 om 08:20)
Sportvisboten tot 12 betalende passagiers mogen zonder keuring of papieren het water op. Het wordt tijd dat ze dit aan banden gaan leggen. Onverantwoord, laat deze bootjes iedere 4 jaar keuren net als de reguliere sportvisboten en passagierschepen. Het zou een berg ellende en gevaar voorkomen
Cookie-instellingen beheren