Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
31 files van totaal 102 km

'Walchenaar naar inrichting'

Toegevoegd: 21-03-2011, 20.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 39-jarige man uit Zoutelande moet volgens de officier van justitie worden ontslagen van rechtsvervolging en voor een jaar worden opgesloten in een psychiatrische inrichting.

Vijftien jaar geleden ontmoette de man een vrouw. Naast die ene ontmoeting is er nooit verder contact tussen de twee geweest. Hierna zijn echter voor de vrouw de problemen begonnen... De man zegt opdrachten via de radio en tv te krijgen. Hij hoort dat de vrouw in gevaar is en dat hij haar moet beschermen. De man loopt vervolgens naar Middelburg om in het portiek van haar woning te gaan staan.


Op 14 augustus stond de man weer eens in het portiek. De politie wilde de man aanhouden. Hij pleegde echter verzet. Een dreigement om pepperspray te gebruiken zorgde ervoor dat hij kalmeerde.

Uitspraak op 4 april.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik. (22-3-2011 om 16:03)
Lijkt me beter dat ie behandelt word lijkt me een gevalletje van schizofrenie
Vitesse (22-3-2011 om 12:02)
Ik sluit mij bij Mar aan, die man is duidelijk schizofreen of psychotisch. Hulp is inderdaad de enigste oplossing, de man is ziek en daar heeft hij zelf geen tot weinig invloed meer op. reacties als 'kansloze' daar wordt niemand beter van.
Mar (22-3-2011 om 07:51)
Ik denk dat de officier van justitie gelijk heeft; beter de man proberen te behandelen dan in de gevangenis stoppen.
Herman (22-3-2011 om 07:21)
Zo daar snap je toch niks meer van he...15 jaar, wat een kansloze, beter kijkt en luisterd die gek geen tv en radio meer..
Lisa (22-3-2011 om 05:43)
O wat erg,en weet je wat ergste is, dat er meer gestoord gedrag voorkomt hierzo,
Cookie-instellingen beheren