Weerbericht:
Eerst af en toe (mot)regen, vanmiddag opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Mannen opgepakt voor stroperij

Toegevoegd: 25-03-2011, 12.26 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Donderdagavond is er gecontroleerd op visstroperij op het Schelde-Rijnkanaal en het Zoommeer. Er zijn twee mannen opgepakt.

De controle werd uitgevoerd door het Regionaal Milieu Team van Politie Zeeland, het Korps Landelijke Politiediensten, Hansweert en medewerkers van de Visfederatie Zuidwest Nederland.

In verband hierbij werden op de Oesterdam twee mannen van 19 en 20 jaar, beiden uit de gemeente Tholen aangehouden. De twee hadden snoekbaarzen en platvissen gevangen.

Het 120 meter lange 'staand want' is uit het water gehaald en in beslag genomen, evenals de gevangen vis. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (25-3-2011 om 17:38)
Hele mooie actie, nu hopen dat ze meer van dit soort controles gaan doen ben hier zeer over te spreken. Mvg, een zout water visser(Ik zet vis terug!)
Kees (25-3-2011 om 15:35)
Keurig gedaan mannen deze lui maken alles kapot voor de echte sportvisser aan wie verkopen ze de vis?misschien ook effe er uit proberen te trekken bij die gasten