Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Hulstenaren uitten kritiek op optreden politie

Toegevoegd: 04-02-2005, 12.22 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HULST – Twee Hulstenaren hebben gisteren kritiek geuit op het optreden van de Zeeuwse politie bij een melding in het centrum van de stad.

Een voorbijgangster zag dat een verstandelijk gehandicapt meisje al lange tijd in een auto zat. Het meisje was alleen gekleed in een kort T-shirtje en een korte broek. Het meisje had een volle luier aan en omdat de ouders in geen velden of wegen te bekennen waren schakelde de vrouw de Zeeuwse politie in.

Die arriveerde in een kwartiertje maar deed vervolgens niets. Een woordvoerder van de Zeeuwse politie verklaarde gisteren tegen de PZC dat de politie niet verder ingreep omdat het meisje “lachte en uit een blikje cola dronk”.

Dat blikje hadden de vrouw en een andere voorbijganger het meisje overigens zelf gegeven. Nadat een man zich bij de auto meldde, de politie was op dat moment overigens al vetrokken, zei de vrouw tegen de man dat zij het geen stijl vond om een meisje zo in een auto achter te laten.

De vrouw kreeg daarop een harde duw en de man ging er vervolgens snel met de auto en het kindje vandoor. De burgemeester van Hulst heeft verbaasd gereageerd op het voorval. Hij wil dat de politie meer duidelijkheid verschaft over de keuze die de agenten bij dit voorval hebben gemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren