Weerbericht:
Eerst af en toe (mot)regen, vanmiddag opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Palingstropers aangehouden Philippine

Toegevoegd: 27-03-2011, 17.48 uur
Door: Manfred Berrevoets

PHILIPPINE - Door de politie zijn zaterdagavond bij toeval twee palingstropers aangehouden.

Het gaat om een 25-jarige man uit Breskens en een 20-jarige man uit Sas van Gent. Agenten reden omstreeks 21.30 uur over de Braakmanweg en zagen ter hoogte van de waterfabriek een bestelauto staan zonder verlichting.

Toen kort daarna de auto wegreed, besloten de agenten het voertuig te controleren. In de bestelauto troffen ze een drietal fuiken, enkele waadbroeken en andere benodigdheden aan om paling te vangen. In een kuip lag een net met daarin ongeveer vijf kilo paling. De twee inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Terneuzen.

Ook hun bestelauto en visvangst werden in beslaggenomen. Bij onderzoek van de vangst bleek dat er naast de paling als bijvangst nog enkele kleine dode snoeken en een dertigtal padden in de netten zaten. De padden en de paling waren nog in leven en zijn door de agenten weer teruggezet.

De twee aangehouden mannen zijn na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco van wiel (30-3-2011 om 15:52)
Ik ken deze stropers.Spullen hebben ze al lang weer terug en spel begint weer van voren af aan. Waarschijnlijk alleeneen boetetje lachertje voor deze criminelen en ze bedreigen je nog ook. Tuig
Dave (29-3-2011 om 14:08)
Goh, een mens moet toch een hobby hebben
Kees (28-3-2011 om 10:22)
Prima deze controles de 2 e die opgepakt zijn. die lui maken alles kapot voor de echte sportvisser. Paling en snoekbaars oplossing alles in beslag nemen en zorgen dat ze nooit meer kunnen gaan stropen. foto laten zien en elke visser kan ze dan herkennen
Karel Onverstand (28-3-2011 om 09:30)
Wat een onzin! Alsof die 3 fuikjes met vis invloed heeft op de hele palingmarkt!..
KArel (27-3-2011 om 21:27)
Vandaar dat het zo slecht gaat met de palingvangsten.
Marianne (27-3-2011 om 19:46)
Nou en wat een gezeur