Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Meisje (15) krijgt 'rijles' in Vlissingen

Toegevoegd: 28-03-2011, 15.36 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vannacht in Vlissingen een 15-jarig meisje betrapt die 'rijles' kreeg van een 27-jarige man.

In de nacht van zondag op maandag zagen agenten van de Zeeuwse politie om ongeveer 02.00 uur op de Gildeweg een personenauto rondjes rijden. De agenten namen een kijkje bij de auto en lieten deze stoppen.


Zij zagen een meisje achter het stuur zitten. Op de bijrijdersplaats zat een man. Bij navraag naar haar identiteit gaf het meisje op dat zij een (bijna) 18-jarige Vlissingse was. Een identiteitskaart had zij niet bij zich, zo vertelde ze.

De agenten trokken hierop de door haar opgegeven gegevens na in de gemeentelijke basisadministratie en kwamen tot de conclusie dat de identiteit die zij had opgegeven niet klopte.

Hierop gaf het meisje toe dat zij een valse naam had opgegeven. Haar identiteitskaart kwam plotseling tevoorschijn en het meisje bleek pas 15 jaar te zijn en afkomstig uit Oost-Souburg. Zij kreeg rijles van een 27-jarige man uit Vlissingen.

De man en het meisje zijn na de staandehouding van plaats gewisseld. Het meisje kreeg twee bekeuringen. Eén voor het opgeven van een valse naam en één voor het rijden zonder rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De mama (29-3-2011 om 23:02)
Broer en zus schelen gewoon 12 jaar in leeftijd. Misschien geen slimme aktie. Maar dat heeft iedereen toch wel eens gedaan....een domme aktie.
* (29-3-2011 om 18:18)
Misschien was het fam. van elkaar ( kan toch ) en natuurlijk dachten ze midden in de nacht komen we niemand tegen helaas voor hun wel dus en inderdaad het is een raar verhaal maar laten we onze mening voor ons houden de politie zoekt het maar uit die worden er voor betaald!
Eeeeh (29-3-2011 om 17:45)
Voor iedereen die loopt te huilen over het leeftijdsverschil. Misschien is het gewoon familie.. niet gelijk oordelen over dingen die je niet weet! wel belachelijk tijdstip voor iemand van 15, dat klopt ja.
Alfred (29-3-2011 om 16:36)
A Wannes: Leert ze misschien wel goed 'schakelen'!
Arjan (29-3-2011 om 14:28)
Natassja (28-3-2011 om 21:46 uur) Is dat niet een beetje overdreven? Misschien is het wel familie, of een buurman die haar een lift gaf. Het hoeft echt niet gelijk verdacht te zijn hè.......
Ik. (29-3-2011 om 13:50)
Het wel of niet kunnen rijden is niet leeftijds gebonden!!! want een of ander stads-meisje zal op d'r 18 nog steeds onverantwoordelijk rijden terwijl een boeren dochter die al vanaf d'r 10 op een trekker rijdt zal op d'r 18 veel meer ''feeling'' voor het rijden hebben.
Cookie-instellingen beheren