Weerbericht:
Geleidelijk meer bewolking, vanavond en morgen af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 87 km

Coniferenbranden Terneuzen

Toegevoegd: 30-03-2011, 09.51 uur
Kort na elkaar woedden in Terneuzen meerdere brandjes.
Kort na elkaar woedden in Terneuzen meerdere brandjes.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster
TERNEUZEN - Bij de Gezamenlijke Meldkamer Zeeland zijn dinsdagmiddag binnen een tijdsbestek van tien minuten twee meldingen binnengekomen van brand in Terneuzen.

De eerste brand werd om 17.35 uur gemeld aan de Vincent van Goghstraat alwaar een coniferenhaag in brand zou staan. Het vuur was echter bij aankomst van de brandweer al uit zichzelf gedoofd.


De tweede brand vond een paar straten verder plaats in de Van der Waalstraat en werd gemeld om 17.43 uur. Ook hier stonden weer coniferen in brand. Bewoners en omstanders hebben de brand geblust met emmers water. De brandweer kwam ter plaatse om na te blussen.

In dezelfde wijk gingen op 20 maart aan de Snelliusstraat ook al coniferen in vlammen op. Wat de oorzaak van de branden is, is niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (1-4-2011 om 08:46)
Ronald, dit slaat echt nergens op. Het enige gevaar dat veroorzaakt word is degene die ze in de fik steekt; daar is duidelijk een steekje aan los.APV??? Meer premie betalen??? Vanwege één malloot??? Doe ff normaal zeg!
Terneuzenaar (31-3-2011 om 20:06)
@Ronald ik neem aan dat jij in een flat woont. Ik heb zelf ook een coniferenhaag en die is netjes onderhouden. De daders moeten zelf op de brandstapel.
Goesenaar (30-3-2011 om 20:53)
Er staat: Wat de oorzaak van de branden is, is niet bekend. Nu vliegen coniferenhagen meestal niet zelf in de brand, dus ....
Ronald (30-3-2011 om 18:04)
Als coniferen dit (brand)gevaar met zich mee brengen dan zou de gemeente in de APV moeten opnemen dat die gruwelijk lelijke hagen verboden worden i.v.m. openbare veiligheid. Ook verzekeraars zouden eigenaren moeten wijzen op hogere premies als je die dingen hebt.
Dr.acula (30-3-2011 om 10:56)
Het lijkt wel of degene in midelburg die vorig jaar voor de conifeer branden verantwoordelijk was is verhuist naar terneuzen. als dat zo is kunnen ze nu al een brandwacht opzetten want dan komen er meer van dit soort branden. sterkte bewoners.
Simon (30-3-2011 om 10:34)
"wat de oorzaak is, is niett bekend" De oorzaak is wel bekend! Die dingen gaan niet van dit lentezonnetje zomaar branden. En zeker niet op meerdere plaatsen. Zelfs in de zomerzon komt het zelfden voor! Dus ............... oorzaak achterhaald!
Cookie-instellingen beheren