Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Doden bij bedrijfsongeval Yara

Toegevoegd: 01-04-2011, 19.43 uur - Update: 01-04-2011, 21.48 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Bij een bedrijfsongeval bij Yara in Sluiskil zijn vanavond twee personen om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie.

Het incident vond even voor tien over zeven plaats bij de meststoffenproducent aan de Industrieweg (N686), havennummer 2111. Er werden diverse (bedrijfs)brandweer- en ambulanceteams opgeroepen. Ook de traumahelikopter uit Rotterdam kwam ter plekke.


Voor het ongeluk werd ook het begin dit jaar officieel gestartte gezamelijke hoogtereddingsteam (Rope Rescueteam) van de brandweer en de politie opgeroepen. Er was ook een hoogwerker van de brandweer Terneuzen ter plaatse.

Twee werknemers zouden op het terrein in een tank zijn gevallen. Ze werden gereanimeerd. Volgens politiewoordvoerster Esther Boot zijn er twee personen overleden. De Arbeidsinspectie en de technische recherche doen onderzoek naar het ongeluk.

Yara Sluiskil B.V. produceert en verkoopt stikstofhoudende meststoffen, en in mindere mate, technische chemicaliën.

Volg ook de actuele updates op Twitter. Klik hier.

Zie ook:
- Nieuw team hoogtereddingen (12-01-2011)
- Politie Zeeland gaat redden op hoogte (24-05-2007)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alexia (4-4-2011 om 09:20)
Dit nieuws wil je niet krijgen als familie zijnde, verschrikkelijk. Als het waar is dat er altijd van te voren aangekondigd wordt wanneer een inspectie plaats vind denk ik dat de provincie eens goed gecontroleerd moet worden. Familie, collega's vrienden en hulpverleners: veel sterkte
Jan (2-4-2011 om 13:10)
Nu er doden zijn gevallen zal mischien de beerput eens worden opengetrokken,yara is een gevaarlijke fabriek met niet alleen kunstmest zoals de meeste mensen denken,erg dat dit moest gebeuren, sterkte voor collega,s en familie
Ikke (2-4-2011 om 11:15)
Zo dan, zoiets hoop je ook nooit mee te maken... gecondoleerd en heel veel sterkte aan familie, vrienden, collega's en alle andere nabestaanden!!
Een bekende (2-4-2011 om 09:28)
Dit ongeval verbaast me niets.. al lange tijd zat dat er aan te komen. er is daar meer mis op dat bedrijf, maar ja, als de provincie hun controle-ronde ruimschoots van te voren aankondigd...
Francois (2-4-2011 om 09:20)
Ik wens de nabestaande en familie en vrienden en colega's heel veel sterkte toe met dit verlies
Babs (2-4-2011 om 09:11)
Verschrikkelijk,wat een verdrietig nieuws.. Sterkte allemaal. Ben er stil van.
Cookie-instellingen beheren