Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 195 km

Boete na verkeersongeluk met letsel

Toegevoegd: 04-04-2011, 17.44 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft  maandag een 56-jarige inwoner van Heinkenszand een boete van 500 euro opgelegd.

De man veroorzaakte op 27 april in zijn woonplaats een verkeersongeval. Het slachtoffer, een motorrijder, liep daarbij onder meer een gebroken heup op.


Tegen de man was een taakstraf van veertig uur en een rijontzegging van zes maanden waarvan de helft voorwaardelijk geëist.

Zie ook:
- OM wil rijontzegging ongeluk (21-03-2011)
- Motorrijder gewond bij botsing (28-04-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (9-4-2011 om 11:04)
@ QuasiMoto: Ik vind een sanctie uiteraard op z'n plaats( beetje hoog , maar goed) en ik heb hierover ook geen klachten van de automobilist gehoord. Dat word door anderen voor hem ingevuld...En idd, iedereen maakt fouten, ook ik, en ik zou het me ook erg aantrekken; hij waarschijnlijk ook.
QuasiMoto (8-4-2011 om 11:40)
@Mar. Iedereen in het verkeer maakt fouten. Ook ik. Als ik een ongeluk zou veroorzaken zou ik me dat zeer aantrekken maar zou ik een eventueel opgelegde sanctie aanvaarden. Je kunt het niet maken een ongeluk (door jouw schuld) af te doen met 'ik deed het niet met opzet'. Alsof dat je vrijpleit.
P Piraat (7-4-2011 om 04:53)
Heel opvallend dat er de laatste tijd met wel heel erg hoge boete's wordt gestrooid. Valt mij nog mee dat meneer geen EMG a 800E krijgt opgelegd. Ik wens zowel de motorrijder als automobilist veel sterkte toe. (schadevergoeding gaat via verzekering BTW) Iedereen koppie erbij zodra je de motor start!
Mar (6-4-2011 om 21:51)
Eeej Quasimoto...Ik wens het je absoluut niet toe; maar als jij eens een keer iets veroorzaakt door een moment van onachtzaamheid wil ik jou reactie wel eens horen. En dan ook graag inhoudelijk.En zeg niet dat dat jou niet zal gebeuren; nobody "s perfect! Ook jij niet!
Bertus @ QuasiMoto (6-4-2011 om 13:35)
Een boete is geen schadevergoeding voor de betreffende persoon...
QuasiMoto (6-4-2011 om 12:38)
@Iedereen die de uitspraak van de rechter onterecht vindt. Eerst het artikel goed lezen, de oorzaak van het ongeluk goed voor ogen houden, je in de positie van het slachtoffer verplaatsen en dan pas reageren. En dan graag inhoudelijk ipv onderbuikreacties.
Cookie-instellingen beheren