Weerbericht:
Perioden met regen, later buien. Morgen talrijke buien, kans op onweer
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Januari drukke maand voor Goese brandweer

Toegevoegd: 05-02-2005, 01.11 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GOES - Januari was voor de Goese brandweer een erg drukke maand. In totaal werd er 28 keer uitgerukt, bijna dagelijks. Ook werd er door andere brandweerkorpsen zeven keer een beroep gedaan op de Goese ladderwagen, een record.


Dat staat op de website van de brandweer Goes.

De spuitgasten rukten het vaakst uit voor een kleine brand, in totaal negen keer. Bijna net zo vaak (acht keer) werden de uniformen aangetrokken voor een loos alarm. Bijna altijd ging het in die gevallen om een automatisch brandalarm dat ten onrechte was afgegaan.

Verder is er één keer een middelgrote brand bedwongen, werd één keer uitgerukt in de categorie kleine dienstverleningen, één keer in de categorie kleine hulpverleningen en werd acht keer bijstand verleend aan andere korpsen. In zeven van die gevallen, een record, werd een beroep gedaan op de Goese ladderwagen. Dat gebeurde bij branden in Kapelle (twee keer), Kats, Baarland, Hoedekenskerke, Baarland en Zierikzee.

Volgens de Goese brandweer wordt daarmee een trend voortgezet die al enkele jaren gaande is.

Met het oog op het toenemende aantal bijstandsverleningen is de bepakking van de autoladder verder uitgebreid. Behalve een brancardsteun, schijnwerpers, waterkanon en een rookventilator is het voertuig onlangs ook uitgerust met een warmtebeeldcamera. Met het apparaat kan door muren en dikke rook heen een duidelijk beeld worden verkregen van de situatie in een brandend pand.

Ook kunnen slachtoffers door de warmte die zij afgeven, snel worden gelokaliseerd, waardoor de kans op een tijdige redding aanzienlijk wordt vergroot. Daarnaast kan ermee worden vastgesteld of een brand volledig geblust is.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren