Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Cel en boete voor oplichting

Toegevoegd: 07-04-2011, 17.58 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 23-jarige Goesenaar kreeg donderdag in Middelburg een celstraf van twee maanden en een boete van 500 euro opgelegd. Tegen de Goesenaar was een verblijf achter de tralies van veertien maanden geëist.

De Goesenaar werd veroordeeld omdat hij had gehandeld in hennep en in Vlissingen en Sluis jongelui had 'gedwongen' spullen op afbetaling te kopen. Hij maakte de jongelui wijs dat zijn oom, die bij die financieringsmaatschappij werkte, er dan voor zorgen dat de lening niet werd geregistreerd en hij de spullen zou verkopen.


De jongelui waren vervolgens alles kwijt, konden ze naar hun geld fluiten en bleven ze met een schuld achter want de oom bestond niet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Es (7-4-2011 om 21:56)
Wat versta je onder ''gedwongen''? die jongelui waren er toch zelf bij.. je geloofd toch niet dat die vent die bij die financieringsmaatschappij zou werken er voor kan zorgen dat het niet geregistreerd word? en dit gebeurt zo vaak maar dat ligt denk ik ook een beetje aan de mensen die erin trappen!
Mar (7-4-2011 om 21:29)
Ja Ronald, afpersing is iets heel anders dan oplichting, he. Oplichting ben je nog enigszins zelf bij (die jongens zijn er gewoon ingetuind); afpersing is een ander verhaal. Ik vind het beroerd voor je; maar wat wil je dat er gedaan wordt? Ik denk niet dat dit preventief te bestrijden is helaas.
Piet (7-4-2011 om 19:00)
14 maanden geeist en maar twee maanden moeten zitten, terwijl het feit bewezen is. Altijd gaan ze onder de eis zitten. Waarom hebben we dan nog een officier van justitie als de rechter toch telkens onder de eis gaat zitten en in dit geval niet zo'n beetje ook. emigreren is een mooi idee...
Ronald (7-4-2011 om 18:00)
En hier zouden ze nou is wat aan moeten doen, dit gebeurt zoveel, dit is maar een voorbeeld van het topje van de ijsberg, heb zelf met een vergelijkbaar verhaal te maken gehad (afpersing) en wettelijk gezien heb je geen poot om op te staan (ook niet als eea onder dwang is geweest)
Cookie-instellingen beheren