Rechtbanken gaan fuseren

Toegevoegd: 09-04-2011, 19.56 uur

Door: Maximaal Multimedia
MIDDELBURG - Door de nieuwe gebiedsindeling fuseren diverse rechtbanken, zodat tien rechtbanken ontstaan. Hier heeft het kabinet mee ingestemd.

Door deze opschaling ontstaan er meer mogelijkheden om de behandeling van zaken binnen één rechtbank of gerechtshof beter te organiseren. Elke rechtbank krijgt verschillende zittingsplaatsen. De rechtbanken van Breda en Middelburg fuseren tot de rechtbank Zeeland-West-Brabant. 

Middelburg blijft als zittingplaats functioneren. De nieuwe indeling in tien arrondissementen zal ook gaan gelden voor de indeling van de toekomstige regionale eenheden van de te vormen nationale politie. Ook het openbaar ministerie volgt deze indeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Natas (10-4-2011 om 08:20)
Besparen???mischien bezuinigen op gevangenisen