Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 186 km

OM wil rijontzegging na ongeluk

Toegevoegd: 13-04-2011, 13.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen een 59-jarige vrouw uit Gapinge is woensdag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar geëist.

De vrouw, bestuurster van een bestelwagen, wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor het verkeersongeval dat in de middag van 28 september op de Vlissingseweg plaatsvond.


De vrouw botste volgens het OM 'door aanmerkelijke onoplettendheid' achterop een trouwkoets. Daarbij raakte een 75-jarige koetsier uit Middelburg dermate gewond, dat hij later die dag in het ziekenhuis overleed. Een tweede koetsier, een 53-jarige Middelburgse vrouw raakte ernstig gewond. Een van de twee paarden die de koets trok, moest worden afgemaakt.

Tijdens de behandeling van de zaak zei de vrouw absoluut niet te weten hoe het mogelijk was geweest dat ze de koets niet had gezien. Ze kwam met haar bestelwagen vanaf de Zuidbeekseweg linksaf de Vlissingseweg oprijden, ter hoogte van 'de bult' bij de draaibrug in Oost-Souburg.

Volgens de vrouw was eer plotseling een enorme klap en meer wist ze zich niet te herinneren. Het zicht was die dag goed en de trouwkoets was volgens getuigen goed te zien.

Uitspraak 27 april.

Zie ook:
- 10/11/2010: 'Alleen snelverkeer op Vlissingseweg'
- 28/09/2010: Dode bij ongeval met paardenkoets


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marga (14-4-2011 om 15:23)
Ja hoor das makkelijk, je noemt het gewoon een black out dan klinkt het minder erg. En een black out heeft NIET wel eens iedereen! Blik op iets anders en niet op de weg is de reden geweest. Ben het helemaal met Jaap eens. Niet meer de weg op laten gaan is veiliger voor een ander.
Marga (14-4-2011 om 11:55)
@Autorijden betekend constant met je giegel door je voorruit kijken. Jeettje nog aan toe zeg 2 van die grote Paarden niet zien? Mijn auto is kleiner dus had ze mij ook van de weg afgeblazen als ik daar op het moment gerden had? Nee dit gebeurde omdat zo'n koetsje niet zo snel gaat.
Jaap (14-4-2011 om 11:07)
Vanmorgen in de krant ook het leugenachtige verweer van het mens gelezen ,meteen na het ongeluk had ze nog gezegd dat ze afgeleid was omdat ze stukken voor een vergadering ,waar ze naar op weg was door te nemen ,achter het stuur.Dit is geen ongeluk ,ze deed het misschien niet expres ,maar werkstraf?
Mar (14-4-2011 om 08:28)
@ Hans Barries: Jij zegt "schande OM". Ik zeg : schande gemeente. Die kunnen beter eens preventief gaan anticiperen op signalering vanuit de bevolking wat betreft onveilige situaties i.p.v. "de put dempen als het kalf verdronken is".En uiteraard is een sanctie op zijn plaats; wat wou je anders?
Hans Barries (13-4-2011 om 22:07)
Vele maken smakeloze onjuiste opmerkingen. Zelf ben ik ooit eens aangereden door iemand die ook een black out had. Oke, ik kwam er goed vanaf na 1 week ziekenhuis echter kan ik niet boos op die meneer blijven. Niemand veroorzaakt opzettelijk zo'n ongeval! En iedereen heeft wel eens een black out.
Jeroen (13-4-2011 om 19:16)
Nah, die komt er nog goed vanaf. In andere landen mag je een paar jaar zitten en ben je je rijbewijs voorgoed kwijt. Wachtend op de uitspraak van de rechter...
Cookie-instellingen beheren