Weerbericht:
Meest bewolkt en lokaal af en toe regen, dinsdag in het westen kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

AT ingezet na overval hotel Vlissingen

Toegevoegd: 15-04-2011, 13.53 uur - Update: 14-11-2011, 18.48 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - In Vlissingen is vrijdagmorgen een gewapende overval gepleegd op Hotel Picard aan de Badhuisstraat. Hierna is het arrestatieteam ingezet.

De overval vond rond half twaalf plaats. Twee mannen uitten in het hotel bedreigingen en gebruikten daarbij ook wapens. Op dat moment waren er hotelgasten en werknemers in het hotel aanwezig. Ook was er een zogenaamde 'goudinkoop' gaande en daarvoor waren ook mensen aanwezig in het hotel.


Volgens de politie gingen de twee vuurwapengevaarlijke daders er na de overval met een onbekend geldbedrag vandoor. De mannen zijn, volgens getuigen, lopend gevlucht in de richting van het park achter Hotel Piccard, ter hoogte van het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg.

Nadat de melding binnengekomen was bij de Zeeuwse politie is er direct een onderzoek gestart. Het arrestatieteam, de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) en speurhonden met hondengeleiders werden ingezet om naar de daders te zoeken. De omgeving van het park en het hotel is afgezet ten behoeve van de zoekactie, maar die heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

Op dit moment wordt er door Politie Zeeland nog volop onderzoek gedaan naar deze overval. Er zijn al diverse getuigen gehoord door agenten, maar uiteraard is de politie ook nog op zoek naar getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien in de buurt van Hotel Piccard of in de buurt van het park tegenover het ziekenhuis, worden verzocht om zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Als men liever anoniem informatie doorgeeft dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Er is een summier signalement van de twee daders bij de politie bekend:
Dader 1: ongeveer 1.80 meter, een lichtgetinte huidskleur, droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.
Dader 2: iets kleiner dan Dader 1, ongeveer 1.70 tot 1.75 meter lang, eveneens een lichtgetinte huid, hij had een smaller gezicht dan Dader 1, ook hij droeg een donkere bivakmuts en donkere kleding.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ j den hamer (15-4-2011 om 22:19)
Jij bent gek:) Het is geen fal maar een H&K MP5 en daar komt bij dat het ding binnen handbereik staat, de hele boel is afgezet, er een hond+geleider op 2 m afstand staat en er 100 man politie rond loopt. Knappe vent als jij dat ding te pakken krijgt ;)
@ J den hamer (15-4-2011 om 21:26)
Is dat een fal??? Lijkt toch meer op een mp5
De belastingbetaler (15-4-2011 om 21:08)
Kijk dit is nou wat er werkelijk in nederland gebeurd wij betalen belasting en dat wordt gebruikt om tuig te beschermen en te voorzien van een opleiding tot masterboef kijk den haag wij burgers hebben geen 24 uurs beveiliging en willen dat ook niet is het teveel gevraagd veilig over straat??
Golf GTI (15-4-2011 om 20:54)
Kijk en dit soort dingen gebeuren er nou als de politie zich alleen bezig houd met controles.. iedere crimineel kan tegenwoordig doen en laten wat ie wilt, zolang hij maar geen sportuitlaat onder zen auto heeft!!! bravo politie...
Loes (15-4-2011 om 20:53)
Wat eng als je dit meemaakt,sterkte allemaal! En natuurlijk weer getint,is toch bijna altijd zo!!
Fam. Buitendijk (15-4-2011 om 19:16)
@een hoofdgetuige: we leven erg met je mee, we weten wat het is, wij hebben het vorige week ook mee gemaakt in Axel. We stonden er gewoon op te kijken. Veel sterkte met het verwerken hiervan
Cookie-instellingen beheren