Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 92 km

Botsing op spoor Arnemuiden

Toegevoegd: 16-04-2011, 13.15 uur - Update: 16-04-2011, 15.43 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Op een spoorwegovergang in Arnemuiden is vanmiddag een personenauto aangereden door een trein.


De auto raakte flink beschadigd. Of de trein ook beschadigd is geraakt, is niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er geen sprake van gewonden. De ambulancedienst is ter plekke om betrokkenen toch nog even te onderzoeken. Er was geen sprake van een beknelling.

De botsing vond rond 13.10 uur plaats op de overgang bij de kruising Schuttershof/Van Cittersweg in het dorp. Het gaat volgens spoorwegbeheerder Prorail om een zogeheten tis 3.2, dat is volgens de Matrix TreinIncident Scenario’s een aanrijding tussen een trein met een rangeerdeel of een klein wegvoertuig.

De brandweer sprak direct van een zogeheten middel-hulpverlening en rukte zodoende uit met twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig. Ook werden een commandowagen een haakarmvoertuig commandocontainer ter plekke gestuurd.

Het treinverkeer is gestremd tussen Vlissingen en Goes. Volgens Prorail gaat de stremming naar verwachting tot zeker 17.00 uur duren. Mensen moeten sowieso rekening houden met een vertraging van zeker zestig minuten.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (16-4-2011 om 16:29)
Gelukkig dat dit zo goed is afgelopen, had veel slechter gekund. Maar lijkt op de foto's alsof hij/zij aan de verkeerde kant van de weg even wou oversteken voor trein langs?
Marijke (16-4-2011 om 15:25)
Hij deed 's morgens ook al een vreemde poging om met zijn auto bijna de overgang op te rijden. Triest, Arnemuiden weer flink geschrokken, zeker op een dag als vandaag. Wordt tijd dat hij nu eens langdurig opgenomen wordt en het toelaat om zich te behandelen.
C (16-4-2011 om 14:06)
Sterkte met de verwerking van dit moment, is wel schrikken zo moment, ik wens de machinist en bestuurder een goede verwerking van deze schrik.
Cookie-instellingen beheren