Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: Boete voor fataal ongeluk M'burg

Toegevoegd: 18-04-2011, 19.06 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen een Middelburgser man een boete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar geëist vanwege een dodelijk ongeluk op de Nieuwe Vlissingseweg in zijn woonplaats.

De 48-jarige man, die zich nog steeds afvraagt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt verantwoordelijk gehouden voor het fatale ongeval op 8 november vorig jaar. Hij botste toen met zijn auto achterop een invalidenwagen met daarin de 68-jarige Middelburger W. Jacobs. Die werd uit de invalidenwagen geslingerd en overleed ter plaatse.


Volgens de Middelburger was er ineens een harde klap en had hij het invalidenwagentje absoluut niet zien rijden. Een getuige meldde later dat hij het karretje, waarvan de verlichting niet al te best was, te nauwernood had weten te ontwijken.

Uitspraak 2 mei.

Zie ook:
- 08/11/2010: Dodelijk ongeluk in Middelburg


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marina (19-4-2011 om 10:56)
Die wagentjes zijn gevaarlijk ;zeker buiten de bebouwde kom.
Ulla (19-4-2011 om 09:41)
Invalidenwagens horen niet op de openbare weg. Levensgevaarlijk ! Tractors moeten toch ook een zwaailicht voeren. Ik vind het belachelijk dat de bestuurder gestrraft wordt. Het was een ongeluk, niet meer en niet minder. Als er al iemand schuldig is, dan is het de overheid met hun onveilige regels
Alexis (19-4-2011 om 09:04)
Dat de verlichting niet goed was,heeft die automobilist zitten slapen dan ? deed zijn verlichting `t dan ook niet ??? wat je niet ziet kan je niet ontwijken?? waar slaat`t op ,je hoort je ogen open te hebben in de auto !!!
Tommie (19-4-2011 om 08:17)
@Hans v drieen , en niet te vergeten: men is er pas na deze tragedies achter gekomen dat het langzame verkeer op de Nw V.weg toch eigenlijk niet handig is.
Liever_onbekend (19-4-2011 om 00:14)
En ik veroorzaak een dom ongeluk ( waar ik al heel mijn leven spijt voor heb en moet boeten ) en betaal 2000 gulden terwijl er geen dood of blijvende schade is !!! en krijg van niemand een 2e kans... en deze man komt na dood met schuld er vanaf met 500 euro ?
Marcel (18-4-2011 om 23:24)
Het ongeluk met de koets en het 45km/uur autootje zijn 2 geheel verschillende zaken. De koets werd overdag aangereden. Als je ver vooruit kijkt moet zoiets toch opvallen, zou je zeggen. Het 45km/uur autootje is aangereden toen het al donker was! Deze zaken kun je dus niet met elkaar vergelijken.
Cookie-instellingen beheren