Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Kapitein betaalt met vals geld

Toegevoegd: 23-04-2011, 15.32 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag in Vlissingen een Zuid-Koreaanse kapitein van een Panamees zeeschip aangehouden omdat hij een rekening betaalde met valse dollars.

De kapitein betaalde donderdagmorgen een Nederlandse scheepshandelaar voor de levering van goederen contant een bedrag van 3.500 Amerikaanse dollars. Toen de scheepshandelaar die middag de dollars wilde omwisselen in euro’s kreeg hij van de bank te horen dat 1.900 dollars vals waren.

 


De Waterpolitie van het KLPD stelde hierop een onderzoek in aan boord van het zeeschip. De kapitein werd aangehouden en de rest van de scheepskas werd in beslag genomen. Experts onderzoeken of nog meer valse dollars in de kas zaten. Tegen de kapitein wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit en de uitgave van vals geld. De herkomst van de dollars wordt nog nader onderzocht.

De man is vrijdag weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sacha (20-7-2011 om 14:32)
Zou het niet kunnen dat die kapitein die valse dollars ook zonder weten gekregen hebben?
Cookie-instellingen beheren